RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Путінська маріонетка: син глави Ічкерії розповів, чому чеченський народ не поважає Кадирова

Кремлівський ставленик, глава Чечні Рамзан Кадиров, має підтримку виключно серед свого оточення. Тоді як населення його не підтримує.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів син президента Ічкерії Аслана Масхадова - Анзор Масхадов.

Читайте також: У Путіна виникли розбіжності з військовими командирами через Херсон - NYT

Він зауважив, що велика кількість чеченців були змушені виїхати за кордон, рятуючись від репресій. Сам Анзор Масхадов теж живе в Норвегії.

За його словами, те населення, що лишилося, розуміє, що посилаючи молодь на війну в Україну, її просто використовують заради захисту інтересів Кадирова та президента РФ. Тому й не схвалює дії глави Чечні.

"Має підтримку (ред. - Кадиров) лише серед свого оточення. Але народної підтримки він не має... Ті, хто залишилися - бачать, що у зв'язку з оголошеною мобілізацією та злочинами з боку путінської маріонетки – Кадирова стосовно чеченського народу, миру на нашій землі немає. Війна триває. Вона набула дуже жорстокої та підлої форми використання нашої молоді для захисту інтересів Кадирова та Путіна. Зараз ми, чеченці, які проживають на чужині, робимо все можливе, щоб допомогти нашій молоді уникнути мобілізації, вивозимо молодих хлопців до інших країн", - наголосив він.

Також він розповів, що хоч після оголошення в РФ часткової мобілізації Кадиров заявив, що в Чечні мобілізацію буде припинено через нібито виконаний раніше план, насправді чоловіків продовжують надалі мобілізовувати.

"Усі дії Кадирова залежать від бажання Путіна. Жодних самостійних рішень Кадиров не приймає. Він чудово знає, що його можуть убити, як убили його батька. Мобілізація не зупинялася, незважаючи на всі заяви. Люди, як і раніше, перебувають у страху, вони не знають, як вивезти своїх синів з республіки, бо кордони закриті і їх дуже важко перетнути. І я вважаю, що це лише початок. Мобілізація може набути найжахливіших форм, коли вриватимуться до людей прямо в будинки і буквально забиратимуть молодь. Кадиров, як і Путін, дуже боїться втратити владу", - зазначив Масхадов.

Він переконаний, що це Путін особисто попросив оголосити зупинення мобілізації, але продовжувати її без зайвого галасу.

"Я думаю навіть, що це було зроблено за прямим наказом Путіна. Кадиров дуже добре знає, чого хоче Путін і на самостійні дії не здатний. Кадирова ми називаємо "розумною істотою". Він навіть власну думку нормально висловити не може", - додав син президента Ічкерії.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Кадиров - зрадник і має бути покараний за чеченськими звичаями - син Аслана Масхадова