RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Росія атакувала "шахідами" Дніпро та Полтаву: онлайн війни 1 листопада

Україна 251-й день протистоїть повномасштабному вторгненню військ РФ. З початку війни, з 24 лютого, на нашій землі ліквідовано майже 72 тисячі окупантів. Українська армія продовжує звільняти окуповані території. На сьогоднішній день у Луганській області ЗСУ вже звільнили 9 населених пунктів.

У ніч проти 1 листопада російські війська атакували Полтаву. Ворожі дрони впали на цивільні об'єкти. Також уночі російські війська використовували іранські безпілотники під час атаки на Дніпро.

"Апостроф" продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 31 жовтня

_____________________________________________________

23:31 У Дніпрі чули потужні вибухи, до цього повідомляли про проліт "шахідів" в області

23:10 Суховантажі під прапором Туреччини продовжать вивозити продовольство з України, незважаючи на призупинення участі РФ у зерновій угоді - Міноборони Туреччини.

22:46 Традиційне відеозвернення Зеленського

22:20 Плани евакуації розроблені для всіх областей, але це екстрений крок, який ми будемо застосовувати в останню чергу, Шмигаль

Уряд України закликає до евакуації лише мешканців тих регіонів, які перебувають у безпосередній близькості до лінії фронту.

22:05 Саудівська Аравія поділилася розвідданими зі США та попередила, що Іран готується "найближчим часом" вчинити напад на неї та Ірак. Таким чином Тегеран прагне відвернути увагу населення від антиурядових протестів, що вирують у країні з вересня.

20:58 Глава Київської ОВА не виключає, що світла не буде тижнями

"Якщо будуть пошкодження, які ми зможемо відновити за два тижні, то це буде свідчити про те, що нам два тижні потрібно протриматися. Якщо будуть інші пошкодження, то процес ремонту може зайняти і більше часу або навпаки менше", - заявив Кулеба. .

20:15 Вибухи у Харкові

20:01 Після виходу росіян із плацдарму в районі Херсона РФ може створити два потужні ударні угруповання на Запорізькому та Сумському напрямках.

Їхньою метою буде розрізати Україну на дві частини зустрічними концентрованими ударами. Про це заявив перший заступник голови Комітету Ради з нацбезпеки Забродський

19:12 У Києві готуються розгорнути до тисячі пунктів обігріву для громадян у разі повного відключення опалення.

18:52 Фото вечірнього Києва без світла публікує Associated Press

18:27 2 листопада жодне судно не пройде гуманітарним коридором у Чорному морі, повідомило представництво ООН у Спільному координаційному центрі.

17:56 ДПЕК екстрено вимикає світло на Оболоні, Виноградарі, Мінському масиві та Куренівці

Причина: ремонт транзитної лінії Київської області.

Повідомляється, що орієнтовний час виконання робіт та відключення буде до кінця дня.

17:23 Починаючи з середи, 2 листопада, на всіх тролейбусних маршрутах Києва працюватимуть автобуси.

16:50 У вівторок, 1 листопада, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган провів телефонну розмову з лідером РФ Володимиром Путіним. Темою розмови була "зернова угода".

15:23 На початок листопада планується відправка з Ірану до РФ понад 200 бойових дронів Shahed-136, Mohajer-6 та Arash-2. Відомо, що постачання БПЛА здійснюватиметься Каспійським морем до порту Астрахань. Дрони надходитимуть у розібраному стані. Надалі на території РФ їх зберуть, перефарбують і завдадуть російського маркування, зокрема "Герань-2".

15:10 Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що балістичні ракети, які Росія отримає від Ірану, ймовірно, розмістять на північному кордоні України. За його словами, зараз Україна не має захисту від них.

14:57 Російські терористи продовжують бити містами Донбасу. На Горлівському напрямку одна людина загинула, у Бахмуті двоє поранених. Пошкоджено приватний будинок та багатоповерхівку.

14:34 Ердоган має намір найближчим часом провести переговори із Зеленським та Путіним. Зокрема, планується обговорення "зернової угоди".

14:02 Після повідомлення Міноборони РФ про завершення мобілізації в Росії розпочався осінній призов. Ймовірно, термінових осіннього призову відправлять на війну в Україну вже навесні.

13:56 Іран готується відправити до Росії додатково близько 1000 одиниць зброї для ведення війни з Україною, включаючи дрон та тактичні ракети класу "земля-земля", стверджує CNN з посиланням на анонімних представників "західної країни, яка уважно моніторить іранські збройні програми".

13:25 В окупованій Волновасі було потрапляння до готелю "Ахтамар" трасою Маріуполь-Донецьк. За одними даними, там знаходилася комендатура, за іншими - розташування кадировців. Знешкоджено близько 10 одиниць військової техніки.

13:17 Пентагон не має інформації про передачу Росії балістичних ракет з Ірану. Про це заявив високопоставлений представник Пентагону.

12:53. Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що 87 тисяч людей із 300 тисяч мобілізованих вже направили до районів бойових дій.

12:37. Українські військові навчають застосування систем протиповітряної оборони NASAMS, які США мають намір скоро поставити в Україну. Про це повідомила прес-служба міністерства оборони США 31 жовтня.

12:08. В окупованому Севастополі близько 3:40 ранку вкотре пролунали вибухи - за словами журналістів, звуки "бавовни" були схожі на роботу системи ППО.

11:34. Російські окупанти примусово виселяють цивільних із їхніх будинків на Херсонщині. Навколо житла українців будують інженерні укріплення та мінно-вибухові загородження, або заселяють туди росіян. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

11:00. Росія перекинула до Білорусі два літаки-перехоплювачі МіГ-31К FOXHOUND. Їх зафіксували на білоруському аеродромі Мачулищі 17 жовтня. У британській розвідці вважають, що розгортання таких ракет є повідомленням РФ для Заходу, а також має показати Білорусь як подальшого співучасника війни.

10:34. Росія вдвічі зменшила кількість ракет типу "Калібр" у Чорному морі – зараз там знаходиться лише один носій цієї зброї. В оперативному командуванні "Південь" зазначили, що росіяни могли піти на такий крок через нещодавній удар ЗСУ по флоту РФ.

10:11. Для усунення наслідків ворожих атак Укренерго надало обленерго обсяги для обмеження електропостачання всіх категорій споживачів у Центральному (Київ, Київська, Чернігівська, Черкаська та Житомирська області) та Північному (Сумська, Харківська та Полтавська області) регіонах країни.

09:44. Генштаб України оприлюднив дані щодо втрат окупантів з 24.02 до 01.11. Найбільші втрати окупанти зазнали на Авдіївському та Бахмутському напрямках. Вони орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 72 470 (+650) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 2698 (+12) од.,
  • бойових броньованих машин ‒ 5501 (+16) од.,
  • артилерійських систем – 1730 (+2) од.,
  • РСЗВ – 383 (+0) од.,
  • засоби ППО ‒ 197 (+0) од.,
  • літаків – 276 (+1) од.,
  • вертольотів – 257 (+4) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1415 (+2),
  • крилаті ракети - 397 (+45),
  • кораблі /катери ‒ 16 (+0) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн - 4143 (+15) од.,
  • спеціальна техніка – 154 (+0).

09:13. Вночі російські окупанти обстріляли Миколаїв чотирма ракетами С-300, внаслідок чого було зруйновано будівлі навчальних закладів, повністю знищено двоповерховий будинок, а також пошкоджено приватні будинки. Крім цього, виникла пожежа у п'ятиповерхівці, одна людина загинула. Про це повідомив голова ОВВ Віталій Кім.

08:39 . Ворог пошкодив понад 1000 установ медичної системи в Україні з 24 лютого. За цей час рашисти вбили 29 цивільних лікарів та понад 100 отримали поранення. У той же час, вже 84 будівлі МОЗ було відновлено повністю, а 203 - частково. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.

08:30 . мер Києва Віталій Кличко повідомив, що подачу води та світла відновлено у всі будинки киян, але додав, що віялові відключення світла продовжуватимуться.

08:27 . У рашистів у Ростові істерика. Місцеві паблік пишуть про вибухи. "Рятуйся хто може")

07:59 Над Дніпропетровщиною вночі знищили три ворожі дрони-камікадзе.

07:30 За час повномасштабного вторгнення РФ українські правоохоронці зафіксували понад 300 фактів, які підпадають під визначення геноциду, п'ять проваджень уже розслідуються. Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін.

07:16 У Полтаві після прильоту почалася потужна пожежа. Як повідомив голова ОВА Дмитро Лунін, чотири дрони впали на цивільні об'єкти.

" На місці працюють рятувальники та приборкують пожежу, попередньо жертв немає ", - зазначив він.

07:05 Російські війська обстріляли з важкої артилерії та "Градів" звільнені у жовтні села північної Херсонщини. Пошкоджено декілька будівель та автомобілів. Артилеристи та ракетники Сил оборони півдня завдали 180 ударів по позиціях та скупченнях російських сил. Внаслідок вогневої поразки знищено 21 особу, військовий автомобіль та міномет. Інші втрати армії РФ уточнюються.

07:05 Онлайн-карта бойових дій в Україні: