RU  UA

Це будуть переговори про капітуляцію: навіщо Зеленського та Путіна хочуть посадити за стіл переговорів

Намагання посадити за стіл переговорів Володимира Зеленського та Володимира Путіна на полях саміту G20 – це абсолютно деструктивна позиція, на яку український президент ніколи не піде.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив завідувач кафедри міжнародних відносин НаУКМА Максим Яковлєв.

"Війна повинна закінчитися перемогою України. Тому всі ці фантазії на тему, що потрібно посадити за один стіл, звести разом на полях якогось саміту, помирити між собою двох Володимирів, - все це абсолютно деструктивна позиція. Ми повинні чітко розставляти ці акценти з нашого боку. Бо йде війна, є однозначно країна-агресор, яка нас вбиває і нищить, яка не відмовляється від своїх зловісних планів знищити Україну як державу. Тому зараз якісь перемовини с Росією – це те, щоб Україна погодилась на капітуляцію", - наголосив Максим Яковлєв.

Яковлєв вважає, що проросійська пропаганда використовуватиме тези, начебто Україна щось втрачає в розрізі відмови брати участь у саміті. Але тут постає риторичне питання - йти на перемовини заради заспокоєння Путіна чи принципово тримати свою позицію.

Як повідомляв "Апостроф", президент США Джо Байден не бачить вагомих причин для зустрічі з очільником країни-терориста Росії Путіним на саміті G20 в Індонезії у листопаді.