RU  UA

Нове озброєння для України: Країна ЄС прийняла важливе рішення

Болгарія офіційно погодилася надати озброєння для наближення перемоги України. Це рішення може стати важливим політичним сигналом Угорщині, яка все ще відмовляється допомагати наші державі у боротьбі проти Росії.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів політолог, керівник політико-правових програм ГО "Український Центр Суспільного Розвитку" Ігор Рейтерович.

"В Болгарії відбувся звичайний нормальний демократичний процес. Дійсно, було багато обговорень, були діаметрально протилежні позиції. Але за результатами перемогла більшість, яка вважала, що Болгарія повинна, і як член Європейського Союзу, і як член НАТО допомагати Україні напряму. А не робити це через Польщу, наприклад", – розповів Ігор Рейтерович.

Ігор Рейтерович наголосив, що такий потужний політичний сигнал від Болгарії значно послабить аргументи Угорщини, країни-вигнанця в середині Європейського Союзу. Угорщина - єдина країна, яка відмовляється постачати навіть захисне озброєння до України. Хоча треба зазначити, що Угорщина не має ніякого корисного, специфічного озброєння.

"В цій ситуації важливий саме політичний сигнал. Угорщина не має нічого екстраординарного для потреб України. Але заради європейської спільності, заради загальної підтримки та відповідного сигналу для Російської Федерації було б непогано, щоб якась частина військово-технічної допомоги надходила і від Угорщини. В результаті подібна позиція вдарить по іміджу цієї країни", - розповів Рейтерович.

Як раніше повідомляв "Апостроф", Україна отримає від Сполучених Штатів черговий пакет військової допомоги на 275 мільйонів доларів.