RU  UA

Загроза обстрілів Херсона залишається: місцева влада не виключає евакуацію населення

Після втечі російських військ з правобережної Херсонщини залишається загроза обстрілів критичної інфраструктури міста з лівого берега. Тому місцева влада розглядає можливість евакуації населення Херсону та інших міст області.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів радник мера Херсона Роман Головня.

"Якщо окупанти дійсно покинуть територію правобережної Херсонщини, то першим нашим завданням буде допомогти людям, які довгий час були в окупації. І треба бути готовим до того, що окупанти просто так не покинуть цю територію. Я думаю, що вони будуть намагатися нанести якомога більше шкоди інфраструктурі життєзабезпечення в Херсоні та інших містах області. І ми маємо відновити все зруйноване, щоб люди могли нормально жити, отримувати електроенергію та водопостачання", - зазначив радник.

Однак через розміщення російських військових на лівому березі Херсонщини та загрозу обстрілів, як каже Головня, варто готуватися до найгіршого, - повного знищення цивільної інфраструктури життєзабезпечення. Саме тому буде розглядатися питання евакуації місцевого населення.

"Залишається загроза обстрілів Херсону окупантами з лівого берега, тому питання евакуації буде стояти. За моїми оцінками, погодяться евакуюватися близько 20-30 тисяч людей, але частина населення - 30-50 тисяч людей - захочуть залишитися. Це поки такі оцінки, але ситуація розвивається досить динамічно, тому важко прогнозувати, як все буде", - повідомив він.

Як раніше повідомляв "Апостроф", у центрі Херсона на площі Свободи у Суворівському районі "партизани" вивісили український прапор.