RU  UA

В Росії знову хочуть перемовин з Україною: що задумали у Кремлі

Росія тягне час, постійно піднімаючи тему перемовин з Україною, щоб ще більше укріпитися на окупованих територіях та не втратити анексований Крим.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів завідувач кафедри міжнародних відносин НаУКМА Максим Яковлєв.

"Для Росіян треба тягнути час за допомогою перемовин для того, щоб ще більше вгризатися в окуповану землю. Щодо Криму, світові однозначно стає зрозуміло, що Крим має повернутися до України, тому що це гарантії безпеки Чорноморського регіону і не тільки. Тому що Росія використовує Крим як плацдарм для погроз ядерною зброєю, зривати "зернові коридори", чинити насильство над мирними мешканцями. Тому повернення Криму Україні - це безпека для усього світу", - пояснює експерт-міжнародник.

Однак Росія не збирається повертати Крим, тому Україні працювати в інформаційному просторі над руйнуванням міфу сакральності анексованого півострова для РФ.

Яковлєв також зазначив, що своїм відступом на Херсонщині Росія посилає сигнал Заходу, що вона начебто готова на перемовинах повернути Україні частину територій, але не всі.

"Ми маємо побоюватися тиску на українську сторону з тим, щоб ми пішли на перемовини з Росією з приводу визнання тимчасової анексії наших деяких територій. Це однозначно може відбутися і Росія почасти цьому підіграє. Цей момент з тиском на Україну з боку Заходу щодо того, щоби ми якось погодилися віддати РФ частину територій, для нас означатиме капітуляцію і цього допустити не можна", – сказав він.

Як раніше повідомляв "Апостроф", російська влада розпорядилася рити окопи на територіях в безпосередній близькості до лінії фронту, зокрема, в анексованому Криму.