RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Продовження боїв на Херсонщині та нова допомога від Заходу: хроніка війни 12 листопада

Україна 262-й день продовжує чинити опір повномасштабному вторгненню російських окупантів. Армія РФ продовжує зазнавати величезних втрат, які на сьогодні становлять майже 80 тисяч осіб.

Після тривалих боїв та артилерійських ударів по базах рашистів ЗСУ 12 листопада звільнили Херсон. Водночас на Донбасі окупанти не припиняють спроб наступу на позиції українських військових.

Захід продовжує надавати економічну та військову допомогу Україні. Зокрема, США планують купити у Південної Кореї 100 тисяч артилерійських боєприпасів для України.

"Апостроф" стежить за подіями дня в онлайн-форматі.

Хроніка війни 11 листопада


23:55 В "Укренерго" опублікували інформацію щодо відключення електрики в Україні 13 листопада.

23:50 У Черкаській області пролунало кілька вибухів.

23:30 На більшій частині території України оголошено повітряну тривогу.

22:35 Повідомляється про вибухи у Харкові.

22:10 З'явилося відео Антонівського мосту після підриву російськими окупантами.

21:12 ЗС РФ обстріляли з "Градів" Горностаївку Каховського району Херсонської області, загинули дві жінки – голова ОВА Ярослав Янушевич.

20:30 Окупанти вдарили по Запоріжжю касетними боєприпасами – заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко.

20:05 ЗСУ завдали удару по скупченню російських окупантів у районі населеного пункту Гірське Луганської області - Генштаб.

19:20 Вдень в окупованому Криму стався вибух. За попередніми даними, це сталося у районі тролейбусного парку у Сімферополі.

17:55 До Херсона повернулася українська військово-цивільна адміністрація. Про це заявив голова ОВА Ярослав Янушевич.

17:05 У Дніпрі не стало пса Криму, сім'ю якого вбили російські ракети у вересні.

16:39 У Запоріжжі спрацювала ППО.

15:45 У Мережі з'явилося відео, як російські окупанти та пропагандисти у паніці намагаються знайти укриття у Новій Каховці.

14:12 Кабмін змінив порядок оборонних закупівель товарів, робіт та послуг в умовах воєнного стану. Тепер деякі товари купуватимуть в українських постачальників, з якими укладено рамкову угоду. Йдеться про одяг, взуття, спальні мішки для потреб оборони тощо. Причому такий механізм застосовуватиметься для закупівлі товарів на суму 200 тис. грн і вище.

"Рішення суттєво розширює можливості українських виробників у галузі легкої промисловості брати участь в оборонному замовленні", – вважають у Мінекономіки.

13:45 Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес назвав "стратегічною поразкою" відхід російської армії з Херсона та з правого берега річки Дніпро. За оцінкою Уоллеса, взяття Херсона було єдиною стратегічною метою, яку російська армія змогла досягти на початку війни.

"Тепер, коли його здають, прості люди в Росії повинні, ймовірно, поставити собі питання: "Навіщо все це було?" В результаті незаконного вторгнення російська армія зазнала великих втрат у живій силі, а добилася лише міжнародної ізоляції та приниження", – сказав міністр оборони.

За словами Уоллеса, Україна продовжуватиме наступати, а Велика Британія та міжнародна спільнота продовжать підтримувати її.

13:29 Після відступу росіян із Херсона у тимчасово захопленому Маріуполі фіксують зростання руху ворожих військових колон як з технікою, так і з БК, а також збільшення кількості військових РФ. Про це повідомив радник мера міста Петро Андрющенко. За його словами, після Херсона Маріуполь впевнено перетворюється на головний військово-логістичний хаб та тилову базу окупантів.

13:12 З'явилися супутникові фото, на яких видно, що окупанти у жовтні евакуювали свою техніку із захопленого аеродрому у Чаплинці Херсонської області. Зважаючи на все, рашисти побоювалися, що після відступу із західної частини регіону вона опиниться під ударами HIMARS.

12:45 Херсон святкує визволення.

12:15 На Херсонщині на озброєнні наших бійців виявили бронеавтомобіль ізраїльського виробництва Gaia Amir.

11:28 Додаткові аварійні відключення електроенергії у Києві та 8 областях заплановані на 12 листопада.

10:35 Як ЗСУ звільняли Херсонщину. Відео штурму від першої особи.

09:43 Світові лідери не позуватимуть для спільного фото під час зустрічі на саміті G20 на Балі через російську делегацію.

08:55 Вже понад 80 тисяч ліквідованих окупантів.

07:14 Сили оборони знищили штаб російських військ у Червоному Маяку на Херсонщині. Загинули понад 30 військових РФ, знищені два танки та чотири вантажівки.

07:10 У звільнених населених пунктах на Херсонщині українські військові продовжують зачистки від окупантів. Противник удосконалює фортифікаційне обладнання оборонних рубежів на лівому березі Дніпра та намагається утримати тимчасово захоплені території. Водночас веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

07:07 Оновлена карта ситуації на Херсонщині: