RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

Всі новини

Нові удари по окупантах на Херсонщині та контрнаступ під Сватовим: онлайн війни 13 листопада

Україна 263-й день чинить опір повномасштабному вторгненню російських окупантів. Втрати армії РФ нині становлять понад 80 тисяч осіб. Українські військові продовжують контрнаступ у Луганській області у районі Сватового та Кремінної, розширюють зону контролю у Херсонській області та тримають рубежі на Донеччині, де атаки росіян загарбників не припиняються і йдуть важкі бої. На Херсонщині днями українські військові завдали точного удару по будівлі, де знаходилися 500 російських військовослужбовців. В окупаційній армії великі втрати.

"Апостроф" стежить за подіями дня у онлайн-форматі.

Хроніка війни 12 листопада


23:45 Окупанти потрапили в індустріальний об'єкт – мер Харкова Ігор Терехов.

22:40 У Харкові лунають вибухи.

22:00 В "Укренерго" опублікували графік відключень на 14 листопада. Вони торкнуться Києва, а також Київської, Чернігівської, Житомирської, Сумської, Харківської, Полтавської та Донецької областей.

21:05 На Херсонщині підірвався на міні автомобіль із працівниками "Укрзалізниці", є постраждалі - МВС.

20:25 ЗСУ звільнили село Макіївка Сватівського району Луганської області – прес-служба ОВА.

19:39 З'явилися повідомлення, що ЗСУ нібито відтіснили російських окупантів на Кінбурнській косі. У той же час, Генеральний штаб поки що ніяк не коментує цю ситуацію.

19:20 У Мелітополі окупанти повернули прапор Росії на флагшток, звідки він зник раніше. Але ненадовго, адже Мелітополь – це Україна.

18:30 Окупанти будують фортифікаційні споруди у Мелітополі Запорізької області, а на Херсонщині спостерігається зменшення кількості особового складу військ противника. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

17:20 Кількість загиблих внаслідок вибуху в Стамбулі збільшилася до шести осіб - президент Туреччини Ердоган.

17:13 У звільненому Херсоні відновили мобільний зв'язок – заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко.

16:55 Російські окупанти зґвалтували 12-річну дівчинку на Донеччині. Про це свідчить запис телефонної розмови, опублікований СБУ.

Обережно!!! Присутня ненормативна лексика!!!

15:40 У центрі Стамбула стався вибух - є загиблі та поранені.

11:17 Завтра починається саміт G20 у Індонезії. У зв’язку з цим Рада готує звернення з закликом до міжнародних партнерів щодо виключення РФ з G20. Відповідна постанова буде внесена та проголосована в парламенті вже на наступному тижні.

11:02 Подоляк вважає, що Росія "дозріє" до переговорів після звільнення Донецька чи Луганська.

10:33 На головній площі у Мелітополі зник російський прапор. Водночас окупанти заявили, що це начебто планове обслуговування флагштока.

10:14 Виведення російських військ з Херсона розпалює ідеологічний розкол між провійськовими діячами і диктатором Путіним, підриваючи довіру прихильників до нього. Про це пише Інститут вивчення війни.

09:51 ГУР перехопило розмову військового РФ, який воює на Херсонщині. Окупант-танкіст із позивним "турист" розповідає про великі втрати техніки і постійне вогневе ураження від ЗСУ.

09:38 Арахамія заявив, що ймовірність переговорів України з РФ буде залежати від відновлення електоральних циклів в Росії і США.

"Тобто це десь у другій половині наступного року, коли вже стартуватиме і президентська гонка в США. А до того ж, 24-го будуть вибори у Путіна. І всім потрібно буде політично щось демонструвати. Я не думаю, що Путін здатний продемонструвати якісь військові успіхи, тому вони, можливо, будуть намагатися на дипломатичному фронті якимось чином демонструвати щось своєму народу", - заявив голова парламентської фракції "Слуга народу".

09:24 В небі Білорусі помічена активність ворожої авіації, а саме - МіГ-31К - потенційний носій гіперзвукової ракети "Кинджал", яку не може перехопити ППО, - повідомляють моніторингові чати.

08:59 Ще 650 мертвих окупантів.

08:45 На Херсонщині російські окупанти із РСЗВ “Град” обстріляли селище Горностаївка Каховського району. Окупанти цілеспрямовано били по цивільній інфраструктурі. Через ворожі обстріли загинули дві жінки та близько 10 будинків зазнали пошкоджень. Такими методами росіяни хочуть схилити мешканців Горностаївки до так званої “евакуації”. Самі ж військові РФ ховаються по підвалах місцевих жителів.

08:39 "Укрзалізниця" вже працює над відновленням сполучення з Херсоном.

"Ми мали добратись до Херсона. Оцінити пошкодження, скоординуватися із ЗСУ та владою, організувати команду для найскорішого повернення залізничного сполучення до Херсона", - написав голова правління "Укрзалізниці" Олександр Камишін.

08:20 ЗСУ завдали удару по будівлі з 500 окупантами на Херсонщині, звідти вивезли дві вантажівки з трупами, повідомляє Генштаб ЗСУ. До найближчого шпиталю було доставлено 56 тяжко поранених, з яких ще 16 людей незабаром померли.

08:06 Сьогодні діятимуть планові відключення світла. Електроенергію відключатимуть у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській та Донецькій областях.

08:00 До січня Україна звільнить Мелітополь та Маріуполь, вважає колишній командувач Сил США в Європі, генерал Бен Ходжес. Він оприлюднив карту, де показав радіус дії HIMARS з Херсона. Синім кольором окреслено можливості реактивної артилерії при застосуванні ракет GMLRS. Зелений позначений радіус для ракет ATACMS, якщо ми отримаємо їх від партнерів.

"HIMARS скоро вестиме вогонь з Херсона. Підходи до Криму в радіусі досяжності. Це ускладнить російську оборону/лінію зіткнення, тоді як «лівий фланг» контрнаступу займе Маріуполь і Мелітополь до січня. Відтоді почнеться вирішальний етап військової кампанії, звільнення Криму" , - вважає генерал.