RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Орбан влип у скандал через імперську карту Угорщини: фото

Глава угорського уряду Віктор Орбан втрапив у чергову халепу - на зустріч із футболістом Балажем Джуджаком він прийшов у фанатському шарфі зі зображенням "Великої Угорщини", до складу якої "включили" частини територій України та Румунії.

Про це повідомляє Mandiner.

Варто зазначити, що "Великою Угорщиною" називалися землі, які століття тому входили до Угорського Королівства, і які країна втратила згідно з Тріанонським договором 4 червня 1920 року.

Читайте також: "Троянський кінь" Євросоюзу: як Орбан попрацював язиком

На витівку угорського прем'єр-міністра з обуренням відреагував представник МЗС України Олег Ніколенко. На своїй Facebook-сторінці він наголосив, що чекає на офіційні вибачення угорської сторони та спростування зазіхань на територіальну цілісність України.

"Пропагування в Угорщині ідей ревізіонізму не сприяє розвитку українсько-угорських відносин та не відповідає принципам європейської політики. До МЗС України буде запрошений угорський посол, до відома якого буде доведено неприйнятність вчинку Віктора Орбана", - написав політик.

У Бухаресті також не зрозуміли вчинок угорського прем'єра.

"Подібний жест перебуває в очевидному контрасті з атмосферою відкритості та поновленням двостороннього діалогу з нагоди нещодавніх консультацій, які румунський міністр закордонних справ провів у Будапешті як з угорським колегою, так і угорським прем'єром", - зазначають у відомстві.

У свою чергу, німецький ліберальний політик, депутат Європарламенту Даніель Фройнд також не втримався від коментарів.

"Прем'єр-міністр Угорщини – у шарфі з картою "Великої Угорщини". Як заспокійливо для сусідів Угорщини", – написав він на своїй сторінці в Twitter.

Раніше ми писали, що у Орбана зробили скандальну заяву про війну Росії проти України.