RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

США виділили Україні ще одну круглу суму: куди підуть гроші

США виділили Україні черговий пакет фінансової підтримки у розмірі 4,5 мільярда доларів. Ці гроші почнуть виділятися найближчими тижнями та допоможуть Києву захиститися від незаконної війни РФ шляхом зміцнення економічної стабільності.

Про це повідомила міністр фінансів Джанет Єллен.

Читайте також: Підсумки засідання "Рамшайн-7": яке озброєння отримає Україна

У прес-службі фінансового відомства Сполучених Штатів процитували голову відомства. Вона заявила про те, що Америка продовжує підтримувати свою непохитну відданість Україні, мобілізувавши додаткові 4,5 мільярда доларів у вигляді грантів для прямої підтримки бюджету країни, що воює.

"У поєднанні з нашою допомогою у сфері безпеки та величезною хоробрістю українського народу ці кошти є важливим інструментом опору України нічим не спровокованому вторгненню Путіна. Ці виплати доведуть загальну суму прямої бюджетної підтримки України до 13 мільярдів доларів США, все у вигляді грантів", - заявила Єллен.

Вона також закликала інших донорів збільшити та прискорити свою допомогу Україні, додавши, що окрім надання економічної підтримки, міністерство фінансів та уряд США продовжать використовувати усі свої інструменти, у тому числі нашу історичну санкційну коаліцію, щоб послабити військову машину Путіна.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, скільки грошей США перевели Україні під час війни.