RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Перші "плоди" візиту Зеленського: Байден виділив Україні солідну суму на армію

До офіційної зустрічі президентів США та України Джозефа Байдена та Володимира Зеленського залишається кілька годин, проте вже є перші сюрпризи – Вашингтон виділяє до 1 мільярда доларів додаткової допомоги на оборонні потреби нашої країни, у тому числі навчання та підготовку військових.

Про це повідомили у Білому домі.

Зазначається, що президент США Джо Байден делегував Державному секретареві Ентоні Блінкену повноваження розпорядитися виділити Україні до 1 мільярда доларів додаткової допомоги із оборонних статей Пентагону.

Дивіться також: Візит Зеленського до США: спецефір Апостроф TV, онлайн відео трансляція

У свою чергу, кореспондентка відділу зовнішньої політики Пентагону Лара Селігман повідомила, що США оголосили про виділення нової допомоги Україні в розмірі 1,85 млрд доларів через PDA, а також 850 млн доларів в рамках Ініціативи сприяння безпеці в Україні (USAI) Міністерства оборони США.

Вона включає першу в історії передачу Україні системи протиракетної оборони Patriot і комплектів наведення Joint Direct Attack Munitions.

Як повідомляють у Держдепі, Держсекретар Ентоні Блінкен за дорученням Байдена санкціонував виділення додаткових озброєнь, техніки та боєприпасів для України на 1 млрд доларів.

"Сьогоднішня допомога вперше включає систему ППО Patriot, здатну збивати крилаті ракети, балістичні ракети малої дальності та літаки на значно вищому рівні, ніж раніше надані системи ППО", - зазначив Блінкен.

Також повідомляється, що США продовжать тісно співпрацювати з більш як 50 союзниками та партнерами по всьому світу задля підтримки народу України.

Як наголошується, підтримка триватиме стільки, скільки буде потрібно для того, щоб Київ міг зайняти максимально сильну позицію за столом переговорів з Росією, коли прийде час.

Нагадаємо, що "Апостроф" веде онлайн трансляцію зустрічі Зеленського та Байдена.