RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Зустріли оплесками: головні тези виступу Зеленського в Конгресі

Президент України Володимир Зеленський у ході свого візиту до США зустрівся з президентом країни Джо Байденом, а також виступив перед Конгресом Сполучених Штатів. Там йому аплодували стоячи 21 раз.

"Апостроф" розповідає, про що говорив Володимир Зеленський у своєму виступі перед Конгресом.

Президент подякував американському народу за підтримку, закликав не припиняти допомогу та розповів, як живуть українці під час повномасштабної війни, розв'язаної Росією.

Про необхідність продовження підтримки

Зеленський закликав до продовження фінансової підтримки з боку США, додавши, що це – не благодійність.

"Ваші гроші – це не благодійність. Це інвестиції у глобальну безпеку та демократію, якими ми розпоряджаємося найбільш відповідально", - наголосив він.

Про санкції

Він також закликав членів Конгресу посилити санкції проти РФ та "притягнути до відповідальності терористів за агресію". Він додав, що Джо Байден підтримав його мирний план із 10 пунктів і наголосив, що у його реалізації може допомогти кожен член Конгресу.

Про реалії війни

Зеленський розповів конгресменам, що росіяни "використовують усе" проти українських міст, таких як Бахмут, але Україна "тримає оборону і ніколи не здасться" - відповіддю були бурхливі оплески.

"Минулого року там, у Бахмуті, мешкало 70 тисяч осіб... Зараз там залишилося лише кілька цивільних. Кожен сантиметр цієї землі просякнутий кров'ю... Донбас кілька разів переходив із рук у руки в запеклих і навіть рукопашних боях. Але український Донбас стоїть", - сказав він.

Читайте також: Ми змусимо Росію заплатити за ці злочини: головне з заяв Байдена та Зеленського

Про Різдво

Глава держави повідомив, що незважаючи на звірства війни, цього року українці все ж святкуватимуть Різдво.

"Навіть якщо не буде електрики, світло нашої віри в себе не згасне", - наголосив він.

Про перемогу

Наприкінці свого звернення президент висловив упевненість, що Україна досягне "абсолютної перемоги", повторивши свої слова з початку виступу: "Україна жива та сильна".

Після промови, у якості подяки за допомогу, Зеленський передав Конгресу бойовий прапор з Бахмута. У відповідь речник Палати представників Ненсі Пелосі подарувала йому прапор США.

Раніше "Апостроф" розповідав, що сказали один одному Зеленський та Байден після очної зустрічі.