RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

"Готові до нестандартних дій": Польща про відмову Німеччини надати танки Leopard 2

Польща може вдатися до "нестандартних дій", якщо Німеччина і надалі ігноруватиме прохання поставити танки Leopard 2 в Україну.

Про це заявив заступник голови Міністерства закордонних справ Польщі Павел Яблонський, передає Polsat News.

Читайте також: Росія має програти: канцлер Німеччини назвав єдину умову для завершення війни в Україні

За його словами, це станеться в крайньому разі, поки ж - необхідно більш активно залучати різні країни до взаємодії ФРН.

"Я думаю, що якщо буде жорсткий опір, то ми будемо готові піти на такі нестандартні заходи, навіть якщо хтось на це образиться. Але давайте не будемо випереджати події, а спробуємо залучити якомога більше країн до ефективної взаємодії з Німеччиною", - зазначив польський посадовець.

Водночас радник польського президента Павло Солох заявив, що багато що залежить від рішучості таких країн Альянсу, як Польща, Фінляндія чи Данія. Берлін, за домовленостями, має дати свою згоду перед передачею танків Україні. Подальша незгода означатиме "розрив всередині самого НАТО", що вкрай негативно може вплинути на загальну ситуацію в північноатлантичному альянсі.

"Ми очікуємо, що тиск на Німеччину буде настільки сильним, що відбудеться передача важкого озброєння Україні без порушення попередньої єдності", - припускає він.

При цьому не виключає, що Берлін може подати до суду на Варшаву, якщо танки передадуть без згоди.

"Німеччина має право подати на нас до суду за це, але це здається малоймовірним. Я сподіваюся, що компроміс буде знайдений, але такий, що врешті-решт Україна отримає ці танки", - додав посадовець.

Нагадаємо, під час восьмої зустрічі Контактної групи з питань оборони України на авіабазі Повітряних сил США Рамштайн у Німеччині не ухвалили рішення про постачання Україні танків Leopard 2.