RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Як працювала схема розкрадання продуктів у Міноборони: ексклюзивні подробиці від ДБР

Державне бюро розслідувань заблокувало схему розкрадання продуктів у Міноборони шляхом викриття організованої групи, яка перепродувала харчі, призначені для ЗСУ.

Про це повідомила в етері Апостроф TV радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сап'ян.

"Бюро заблокувало схему розкрадання харчових продуктів для військових. Справа у тому, що разом з іншими правоохоронними органами було викрито організовану групу, яка привласнювала та перепродувала харчові продукти, які мали забезпечувати ЗСУ", - сказала вона.

Читайте також: Перший пішов: з Міноборони після скандалу із закупівлями звільнили топ-чиновника

Приватне підприємство мало забезпечувати продуктами 49 військових частин і отримало за півроку повномасштабної війни близько на 2 млрд гривень.

"У документах вони вказували одну кількість продукції, до військових доходила зовсім інша кількість продукції, а різницю вони реалізовували через мережу посередників і думали, що цього ніхто не помітить", - пояснила радниця

ДБР провело в ході операції з викриття схеми 70 обшуків, вилучило 30 тис банок тушкованки та 4 млн гривень у різній валюті. Ці продукти зараз передають українським військовим, а для відшкодування збитків, завданих державі, у ході слідчо-оперативних дій співробітники Бюро вилучили десятки автомобілів, які перевозили вкрадені продукти.

Читайте більше в матеріалі "Апострофа": Розкрито масштабну схему розкрадання продуктів харчування у Міноборони - спікер ДБР розповіла деталі