RU  UA

Що чекає на Буданова, Резнікова та інших: генерал дав свій прогноз

У неділю, 5 лютого, під час засідання президентської фракції "Слуга народу" обговорювалося питання відставки міністра оборони України Олексія Резнікова та інші кадрові перестановки. Генерал-майор СБУ, заступник голови СБУ у 2014-15 роках Віктор Ягун поділився прогнозом із цього питання.

Про це він сказав в ефірі Апостроф TV.

"Думаю, всі кадрові зміни відбудуться. Вони ретельно готуються, триває робота з депутатами. І все буде проголосовано сьогодні. Рєзніков, швидше за все, розраховував на Міністерство юстиції. Пропоноване йому Міністерство не розкрило потенціалу. Однак, можливо, Резнікова все ж таки вмовлять", – зазначив він.

Керівник головного управління розвідки Кирило Буданов, який може посісти місце Резнікова, на думку Ягуна, у цьому випадку не втратить звання і зможе пізніше відновити військову службу.

"Однак йому потрібно ухвалити принципове рішення, він залишається на військовій службі або переходить у політику", - зазначив він.

Читайте також: Буданов, тримай оборону: чого чекати після звільнення Резнікова

Ягун додав, що за Василя Малюка, якого можуть призначити головою Служби безпеки, СБУ показало хороші результати, тому, швидше за все, це призначення відбудеться.

"Клименко пройшов ряд щаблів у поліції. Однак МВС це політичний орган, тому призначення на цю посаду досвідченого політика чи заступника міністра було б більш виправданим, ніж призначення керівника однієї зі структур. Але подивимося, як він працюватиме", - резюмував генерал-майор.

Як писав "Апостроф", раніше стало відомо, хто замінить Буданова в ГУР.