RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Стало відомо, хто може стати заступником Резнікова

Після звільнення В'ячеслава Шаповалова, для підвищення ефективності роботи оборонного відомства України у профільного міністра будуть нові заступники.

Про це повідомив глава МОУ Олексій Резніков.

"Відповідні документи на погодження я вже подав", - написав він.

Читайте також: Понад 600 чиновників Міноборони притягнули до відповідальності

У ефірі "Апостроф TV" політолог Микола Давидюк повідомив, що Резнікова "посилять" засновником фонду "Повернись живим" Віталієм Дейнегою та колишнім нардепом, екс-послом у Канаді Андрієм Шевченком.

Віталій Дейнега, якщо погодиться, може стати заступником міністра оборони з питань цифрової трансформації.

"Я зараз дуже близький до призначення на посаду заступника міністра оборони з питань цифрової трансформації", - повідомив сам кандидат, додавши, що не вже не перша подібна пропозиція з 2014 року.

Дейнега зазначив, що погодився на цю посаду, оскільки у нього зараз немає зобов'язань, які б його стримували, а журналістська робота дозволила побачити війну під новими кутами та переконатися, що за такої диспропорції ресурсів із противником нашими перевагами може бути лише мотивація та технічний бік.

Віталій Дейнега

Дейнега пообіцяв, якщо зайде на посаду, отримати карт-бланш від міністра на рішення, які він вважатиме правильними у сфері своїх повноважень. "Буде жорстке наведення пріоритетів і чистка від кадрів, для яких ІТ сектор МОУ міг стати сферою їх інтересів чи можливістю не піти в військомат, або служити в армії тільки на папері, не приносячи реальної користі", - зазначив він.

Андрій Шевченко

За даними УП, Андрій Шевченко займатиметься у МОУ воєнною дипломатією, співпрацею з НАТО, євроінтеграцією та міжнародним напрямком загалом.

Тим часом глава держави Володимир Зеленський вніс зміни до Указів президента, згідно з якими посаду першого заступника "цивільного" міністра оборони може обійняти військовослужбовець. На неї може бути призначений генерал-лейтенант чи віце-адмірал. Проте, посада може бути заміщена лише у період дії правового режиму воєнного стану.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Резніков назвав головну тему для обговорення на "Рамштайні"-9.