RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Україна отримає від Нідерландів величезну суму: на що підуть гроші

Україна отримає від Нідерландів 274 мільйони євро допомоги із зарезервованих 2,5 млрд євро у 2023 році.

Про це повідомляється на сайті уряду країни.

"180 млн. євро призначено для гуманітарної допомоги, сільського господарства та відновлення. Інші 94 млн. євро підуть на нелетальну підтримку українських Збройних сил, боротьбу з безкарністю та збереження культурної спадщини", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ЗСУ отримають від Нідерландів машини-амфібії: фото, відео та характеристики

Додатковий внесок міністра зовнішньої торгівлі Нідерландів Лісьє Шрайнемахер у розмірі 180 млн. євро спрямований на задоволення найнагальніших потреб України. Із цієї суми 20 млн. євро підуть на гуманітарну допомогу, 10 млн. євро на психічне здоров'я та психосоціальну підтримку, ще 10 млн. євро – на розмінування сільськогосподарських земель.

Міністр Шрайнемахер також виділяє 40 млн. євро на закупівлю насіння та обладнання для українського сільського господарства. Крім того, 100 млн євро підуть на відновлення лікарень та охорони здоров'я, енергопостачання, житла та інфраструктури.

Цей пакет допомоги буде реалізований у співпраці з ООН, Світовим банком, ЄБРР та неурядовими організаціями.

Міністр Шрайнемахер призначила колишнього дипломата Рона ван Дартела спеціальним посланцем для сприяння участі ділових кіл Нідерландів у відновленні України. Він підтримуватиме зв'язок з нідерландськими компаніями та українською владою, визначатиме конкретні потреби України та з'ясовуватиме, чи відповідає їм нідерландський досвід. Ван Дартел також підтримуватиме зв'язок із великими міжнародними організаціями, які проводять тендери, щоб створити точки входу для нідерландських компаній.

Внесок міністра закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстри складається з підтримки Комплексного пакету допомоги Україні.

"За допомогою вкладу у розмірі 75 млн євро Кабінет міністрів прагне забезпечити більш інтенсивну підтримку України, а також поширити цю підтримку на перспективне нарощування потенціалу для покращення співпраці між Україною та НАТО. На боротьбу з безкарністю за міжнародні злочини виділено 14 млн євро. Ці гроші будуть витрачено, зокрема, на створення Реєстру військових збитків у Гаазі, Діалогової групи з відповідальності та підтримку збору судово-медичних доказів Міжнародним кримінальним судом. 5 млн євро буде витрачено на захист та збереження культури, що визначає самобутність України", - повідомили у нідерландському уряді.

Нагадаємо, Євросоюз оголосить про додатковий пакет фінансової допомоги для України у розмірі 400 мільйонів євро.

Вас може зацікавити :

До 100 одиниць: Україна отримає від Австралії новітні системи керування зброєю

Україна отримала транш від МВФ на 2,7 млрд доларів: що відомо

Сенат Конгресу США схвалив проект бюджету країни на 2023 рік: Україна отримає величезну суму