RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Створення Антикорупційної ради при Міноборони заблоковано: волонтерка розповіла причину

Процес призначення членів Антикорупційної ради при Міністерстві оборони України (МОУ), голосування за яких відбулося 24 березня, заблоковано. Поліцією Солом'янського району Києва порушено кримінальне провадження за несанкціоноване втручання у роботу електронних систем.

Про це повідомила волонтер Дана Ярова на Facebook-сторінці.

"Солом’янським управлінням поліції ГУНП відкрито кримінальне провадження з внесенням його до Єдиного реєстру кримінальних розслідувань від 03.04.2023 за ознаками вчинення кримінального правопорушення за статтею 361 ККУ", - написала вона.

Читайте також: Посадовець Міноборони отримав вирок за хабарництво: деталі справи

Волонтерка наголосила, що голосування проходило на платформі НАЗК, з залученням мобільних операторів та співробітників МО, які провели аналіз всіх голосів, та дійшли висновку, що фальсифікацій не було. Тобто, субʼєктами кримінального правопорушення, окрім 41 484 людини, які взяли участь у голосуванні, стають і вони також.

Важливо додати, що після цього факту платформа НАЗК втрачає свою легітимність, і, наприклад, плани щодо проведення електронного голосування в Верховну раду опиняються під великим питанням.

"Розгляд цієї справи, можна розтягнути років так на 10. Це дає можливість не затверджувати склад антикорупційної ради при МО. І щось мені підказує, що на днях ми почуємо офіційну позицію міністерства оборони, щодо цього питання. А може взагалі нічого не почуємо", - пояснила Дана Ярова.

Вона додала, що провести нові вибори членів Антикорупційної ради до закриття цієї справи, буде неможливо, а розслідування може затягнутися на роки.

Раніше ми писали, що понад 600 чиновників Міноборони притягнули до відповідальності.

Вас може зацікавити:

Мільйони гривень у дивані: у мережі показали архівне відео обшуків у ексзаступника голови Міноборони

У ексчиновника Міноборони Лієва знайшли російський паспорт

Допомагав ухилятися від мобілізації: СБУ затримала чиновника