RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Португалія передасть для ЗСУ партію бронемашин: у чому їхня особливість

Португалія передасть Україні п'ять аварійно-рятувальних та медичних бронемашин.

Про це заявила міністерка національної оборони Португалії Гелена Каррейрас у Twitter.

Відповідне рішення було прийняте в рамках зустрічі в форматі "Рамштайн".

Читайте також: В Україну прибули американські БТР Stryker: кадри з передової

"Португалія надішле в Україну п’ять броньованих аварійно-рятувальних та медичних машин - три типу M113 і дві типу M577", - написала вона.

Як відомо з відкритих джерел, M113 (M113 armored personnel carrier) - американський гусеничний бронетранспортер, перша серійна військова машина з алюмінієвим корпусом. Тривалий час був основним бронетранспортером армії США, стоїть на озброєнні армій багатьох країн світу, включно з Україною.

M113 має стандартне передньомоторне компонування, із розміщенням моторного відділення у правій лобовій частині, трансмісійного відділення в лобовій частині, відділення управління в лобовій частині ліворуч, а об'єднаного бойового і десантного відділення — в кормовій частині машини. Екіпаж M113 складається з двох чоловік: механіка-водія і командира, крім них бронетранспортер може штатно перевозити одинадцять десантників.

M577 - командно-штабна машина (також відома як M577 Command Post Vehicle або Armored Command Post Vehicle), створена на базі БТР M113 для виконання функцій мобільного командного пункту (тактичного операційного центру) рівня батальйону.

M577 використовує шасі та нижню частину корпусу, а також приводи БТР M113. Боковини кузова від щитів двигуна до задньої вантажної рампи було подовжено на 64 см для збільшення висоти заднього відділення до 190 см.

Нагадаємо, 21 квітня відбулося перше засідання очільників Міністерств оборони у форматі "Рамштайн-11", де йшлося про нагальні питання допомоги Україні.

Вас також може зацікавити:

Перша за 5 років: НАТО та ЄС підписали декларацію, яка враховує російську загрозу

США оголосили пакет військової допомоги Україні на 325 млн доларів

Канада передала для ЗСУ всі обіцяні танки Leopard 2: фото