RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Готуємося на наступу: Зеленський розповів про засідання військового кабінету і перспективи на найближчі дні

У четвер ввечері, 18 травня, президент України провів засідання Військового кабінету з людьми, які відповідають за оборону країни, на якому були присутні командувачі ключових напрямків фронту, головнокомандувач, а також представники Генштабу, розвідки та безпека.

Про це у своєму вечірньому зверненні розповів глава держави, зазначивши, що була дуже змістовна робота.

Читайте: В Києві люди у вишиванках заполонили вулиці. Фоторепортаж

"Перше: бригади оборони – молодці. Головні стратегічні завдання виконали – деталі зараз не час повідомляти. Друге: бригади наступу – молодці. Готуємось – без деталей. Третє, щодо захисту цивільних громадян: Повітряні сили молодці – тут із деталями", - розповів президент.

Також він окреслив пріоритети як на найближчий час, так і загалом – додаткові системи ППО з ракетами, далекобійна зброя, навчання військовослужбовців ЗСУ та літаки.

"І це буде", - висловив впевненість Володимир Зеленський.

Окрім того, глава держави провів й ґрунтовну нараду з командою "міжнародників" Офісу президента, на якій поставив завдання втримати динаміку міжнародної підтримки та комунікації заради України, яка була досягнута у травні.

"Сьогодні багато українців і українок були у вишиванках. Це важливо: пам'ятати, яке багатство нас усіх об'єднує. Україна – різноманітна, і в тому наша сила", - також зазначив Зеленський, попросивши подякувати захисникам та захисницям, які не змогли одягнути вишиванки, оскільки їм доводиться носити військову форму.

"Я прошу вас зараз згадати всіх, хто воює заради України. Усіх, хто на бойових завданнях і бойових постах заради України. Усіх, хто тренує наших бійців заради України. Я прошу вас зараз подякувати їм", - звернувся Володимир Зеленський до українців наприкінці 449-го дня повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, що до Дня вишиванки Музей Голодомору вдяг в сорочку відомий пам'ятник "Гірка пам'ять дитинства".

Вас може зацікавити:

Одна з ракет впала поруч з дитсадком: з'явились фото "прильотів" в Києві та Одесі

Росіяни завдали смертельного удару по Костянтинівці: фото, відео і дані про жертв

У Києві перейменували три станції столичного метрополітену: відтепер без "Дружби Народів" і "Площі Льва Толстого"