RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

"З найменшими втратами": Зеленський запропонував РФ "дипломатичний вихід" із повномасштабної війни

Росія може скористатися "дипломатичним виходом" з війни, якщо виведе всі свої війська з території України.

Про це глава держави Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю латиноамериканським ЗМІ.

За його словами, зараз Росія має шанс дипломатичним шляхом вийти з війни, не чекаючи на силову деокупацію територій.

Читайте також: Скільки батарей Patriot потрібно Україні: Зеленський озвучив неймовірну цифру

"Якщо РФ хоче дипломатичного спрямування, вони мають вийти (з української території - ред.), не чекаючи, поки у нас загине багато людей і ми виштовхнемо їх силою. Я вважаю, що це велика різниця. Так, результат однаковий, з одного боку. Я вважаю, що ні. Я вважаю, що ми деокупуємо наші території. А яким чином для мене дуже важливо - втрачати людей або зменшити втрати. І від цього залежить потім, знову ж таки, чи готові ми до будь-якого діалогу", - підкреслив президент в інтерв'ю журналістам

Зеленський попередив, що реалізація силового сценарію деокупації захоплених територій безпосередньо залежить від самих росіян. За його словами, такий розклад усвідомлюють навіть союзники Києва серед європейських країн.

Приміром, канцлер ФРН Олаф Шольц вважає, що переговорний процес не варто запускати доти, доки ЗС РФ не покинуть територію України. Зеленський також вважає, що у разі військового успіху ЗСУ на російську владу чекають зміни - до Кремля потраплять інші лідери, які спробують знайти підхід до цивілізованого світу.

Катастрофічну ситуацію, за словами президента України. відчувають й пересічні росіяни. Тому Зеленський запропонував Москві скористатися "дипломатичним виходом" з війни, щоб зазнати найменших втрат.

"Якщо ми битимемося до кінця і витіснимо їх силою, їх точно не буде в тому вигляді, в якому вони є зараз. Тому що у них буде вибух громадянський, що вони втратили і державу, і повагу, і місце за дипломатичним столом, і втратили армію, все втратили... Але з найменшими втратами – вони мають можливість знайти дипломатичний вихід із ситуації. Це означає без куль, без вибухів, без ракет почати виходити з нашої території", - резюмував глава держави у спілкуванні з журналістами.

Раніше ми розповідали, що в Туреччині повідомили про підготовку візитів Зеленського та Путіна.

Вас може зацікавити:

Цинізму немає межі: у Росії озвучили нові "умови припинення війни"

"Не так вони й хочуть миру": Папа Римський відзначився скандальною заявою на адресу України

Жодних переговорів з Путіним не буде: про що домовилися світові лідери на саміті у Хіросімі