RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Удари "Калібрами" по Україні: для яких регіонів залишається загроза 14 червня

Після ударів "Калібрами" по Одесі, які було завдано з акваторії Чорного моря, в Україні залишається нових атак. І це не лише загроза для півдня країни.

Про це в ефірі Апостроф TV повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Читайте також: Росія ударом по Одесі зруйнувала храм Святого Володимира: відео наслідків

Представниця Міноборони підкреслила, що тактико-технічні характеристики цих ракет дозволяють накривати всю територію України. Їхня фактична дальність – 2,5 тисяч км.

"Те, що агресор хотів ударити по нашій логістиці та важливих об'єктах, у тому числі центрах ухвалення рішень – це напевно. Минулого разу, коли розпочиналася активна діяльність наших сил оборони, ворог починав завдавати ударів по тилових регіонах, але максимально наближених до лінії фронту, по місцях логістичного забезпечення та взагалі по ресурсних напрямках, звідки можуть рухатися наші сили оборони.

Така ситуація була нещодавно, коли атакували Дніпропетровщину. Це якщо говорити про здоровий глузд і логіку, якусь військову послідовність. Але треба говорити, що ворог намагається тероризувати всі регіони України. На сьогодні є загроза нової атаки, кораблі агресора знаходяться на бойовому чергуванні з кількістю ракет близько півтора десятка", - зазначила Гуменюк.

  • Вас також може зацікавити:

Війська РФ вдарили по Краматорську і Костянтинівці: є загиблі і поранені, багато руйнувань, фото

Число жертв ракетного удару РФ по Кривому Рогу зросло: в місті день жалоби

Пенсії пів мільйона росіян: скільки Росія витратила на наймасштабнішу атаку по Києву