RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Відмова від територій: Україна відреагувала на сценарій війни від представника НАТО

Україна може стати членом Північноатлантичного Альянсу в обмін на частину своєї території, але в Києві навіть не розглядають такий сценарій.

Подібну заяву, як пише видання VG, зробив керівник апарату генсека НАТО Стіан Єнссен під час публічної дискусії в норвезькому місті Арендаль.

Читайте: "Віддайте Бранденбург або Піренеї": посол Польщі у Києві різко відповів європейцям

"Гадаю, можливим рішенням для України могла б бути відмова від території й отримання натомість членства в НАТО", – зауважив представник Йенса Столтенберга.

При цьому Стіан Єнссен наголосив, що саме Україна повинна вирішувати, коли і на яких умовах вести переговори щодо ймовірного членства у військово-політичному блоці.

Єнс Столтенберг та Стіан Єнссен

У свою чергу в Міністерстві закордонних справ України вже зазначили, що розмови про вступ країни в НАТО в обмін на відмову від частини українських територій є абсолютно неприйнятними.

"Завжди виходили з того, що Альянс, як і Україна, територіями не торгують. Свідома чи несвідома участь посадовців НАТО у формуванні наративу про можливість відмови України від своїх територій грає на руку Росії. Натомість, в інтересах євроатлантичної безпеки обговорювати шляхи пришвидшення перемоги України та набуття нею повноправного членства в НАТО", – прокоментував заяву директора офісу генсека НАТО речник українського дипломатичного відомства Олег Ніколенко.

Спікер МЗС додав, що Україна налаштована на подальше плідне співробітництво із секретаріатом НАТО задля досягнення цих цілей.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Захід вбачає одним з вірогідних сценаріїв припинення війни переговори з РФ з територіальними поступками з боку України.

  • Вас може зацікавити:

Путін та Пєсков знову заговорили про готовність до переговорів, зробивши випад проти України

Напад на НАТО: в США відповіли на ядерні погрози Медведєва

Це не обговорюється: Салліван висловився про членство України в НАТО та навчання пілотів на F-16