RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

"Росія тут не назавжди": мешканці півдня і сходу України показали, що думають про "вибори" окупантів

У п'ятницю, 8 вересня, на тимчасово окупованих територіях Україні країна-агресор проводить т.зв. "вибори" до місцевих рад, але справжні патріоти не обирали виразів, аби показати свою позицію.

Про це пише "Апостроф".

У пафосному відеоролику, присвяченому початку "псевдовиборів", помітно, що у Маріуполі "дільниця" насправді порожня, а натовп для "картинки" створюють, як пояснив радник міського голови Петро Андрющенко, усі місцеві "пропагандони" та адміни "Z-пабліків". Також частину людей пригнали погрозами звільнення.

У другому відео ж показують, як насправді відбувається "волевиявлення" на окупованих територіях - посеред вулиці, під наглядом автоматника.

Читайте: В Новій Каховці партизани налякали окупантів та залишили їх посіпакам "чорні мітки": фото

Телеграм-канал "Крымский ветер" показав процес заповнення "виборчого бюлетеня" у Новій Каховці на Херсонщині.

"Нова Каховка - це Україна", - написав на шматку паперу невідомий патріот, закріпивши процес своєї відповіді на влаштований виборчий цирк піднятим угору середнім пальцем. "Кримчанам теж треба брати приклад – тим, кого змусили брати участь у цій клоунаді", - заохочують на каналі.

До речі, практично аналогічний "бюлетень" виявили й у Донецьку.

Політолог Дементій Білий у коментарі "Суспільному" зазначив, що на лівобережжі ТОТ Херсонщини працюватиме 51 приміщення для голосування, і це не відповідає кількості заявлених створених виборчих дільниць.

"233 дільниці створили, а приміщень для голосування — 51. 53%, про які заявляє окупаційна виборча комісія, це 319 тисяч виборців. Комісії повинні були працювати п'ять діб, щоб зібрати таку кількість голосів: всім цим людям видати бюлетені, записати їх у список, дати людині розписатися", — говорить політолог.

За його словами, організовуючи фейкові вибори, окупаційна влада керується не законами РФ про вибори, а інструкцією, яку затвердив так званий т.в.о губернатора області Сальдо.

"Ніхто не буде двічі голосувати. Члени комісії будуть заповнювати ці "бюлетені" і розписуватися за людей, хто не прийшов. Багато людей, які живуть на територіях, окупованих ворогом, намагаються уникнути цього "голосування". Якщо ти не пенсіонер, не працюєш десь у комунальній установі, то навіщо тобі голосувати? Просто не з'являтися біля цих пунктів глосування", — розповів він.

Голова Луганської військової адміністрації Артем Лисогор показав "привіти", які отримали окупанти, відкривши дільниці.

"Сміливців не так багато, але вони є", - зазначив глава ОВА.

Люди, які невдоволені загарбниками, чекають на повернення синьо-жовтого стягу на українські території, які окупувала Росія, - зауважив він, запевняючи, що таких стає все більше.

"Росія - не назавжди, це вже розуміють й колаборанти", - підкреслив Артем Лисогор.

Нагадаємо, що наприкінці серпня українські партизани знищили штаб "Єдиної Росії" у Новій Каховці.

  • Вас може зацікавити:

Росія призначила дату псевдовиборів на окупованих територіях України

"Небезпечно для здоров'я": Сили оборони закликали українців ігнорувати "вибори" окупантів

В окупованому Донецьку з’явилися білборди з молитвою за ватажка терористів Пушиліна: фото