RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Без ATACMS: в Білому домі розкрили головні теми перемовин Зеленського і Байдена

У четвер, 21 вересня, президент України Володимир Зеленський зустрінеться з президентом США Джо Байденом у Білому домі. У рамках цієї зустрічі лідер Білого дому оголосить про новий пакет військової допомоги.

Про це повідомляє CNN.

Читайте також: США передають Україні боєприпаси зі збідненим ураном: що ще увійшло до нового пакету допомоги

Зустріч з Байденом — частина великого візиту українського лідера до Північної Америки. Радник з національної безпеки Джейк Салліван повідомив ЗМІ про те, що Байден розраховує почути від Зеленського особисту думку про "війну та майбутній шлях".

Крім того, у рамках зустрічі Байден оголосить про новий пакет військової допомоги, включаючи "значні можливості протиповітряної оборони, які допоможуть Україні захистити свій народ", що, за словами представника Білого дому, "допоможе Україні зміцнити свою оборону перед тим, що може статися". Попереду буде сувора зима, яка може бути наповнена новими атаками РФ на критично важливу інфраструктуру України.

Водночас США, попри запити України, не поставлятимуть армійські тактичні ракетні системи (ATACMS).

"Президент постійно говорить як зі своїми військовими, так і зі своїми колегами в Європі, а також із самими українцями про те, що необхідно на полі бою на будь-якому етапі війни, а потім про те, що можуть надати Сполучені Штати. Зваживши все це, сьогодні, він вирішив, що не надаватиме ATACMS, але він також не знімає це питання з порядку денного в майбутньому ", - Салліван.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 18 вересня прибув до Сполучених Штатів.

  • Вас також може зацікавити:

Коли винищувачі F-16 будуть в Україні: союзники назвали дату

США оголосили допомогу Україні на $400 млн: повний перелік озброєння

Побажання України врахували: український пілот розповів про навчання на F-16