RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Зеленський зустрівся з президентом Румунії: відео і всі подробиці

Сьогодні, 10 жовтня, президент України Володимир Зеленський відвідує з робочим візитом Бухарест, де проводить зустріч із президентом Румунії Клаусом Йоханнісом.

Про це інформує глава української держави.

Зеленський повідомив, що провів із румунським колегою змістовні та плідні переговори, в рамках яких була підписана двостороння декларація, що фіксує ключові речі взаємодії двох країн: безпекову співпрацю, зокрема в регіоні Чорного моря, підтримку української Формули миру, розширення економічної та логістичної взаємодії, транспортних зв’язків, спрощення процедур перетину кордону, відкриття нових пунктів пропуску на кордоні.

Також, як підкреслив Зеленський, у Румунії створюється Центр підготовки пілотів для F-16. "Ми обговорили з паном президентом Клаусом Йоханнісом, як прискорити цю підготовку, і домовились, що українські пілоти будуть включені до першої хвилі навчання", - повідомив Зеленський, подякувавши офіційному Бухаресту за вже всі надані Румунією пакети підтримки й за майбутню військову допомогу.

Читайте: Є позитивне рішення: стало відомо, де буде центр навчання українських пілотів на F-16

"Будуть хороші новини щодо артилерії та ППО", - анонсував Глава держави.

Він підкреслив, що Україна й Румунія разом є важливими донорами безпеки, зокрема продовольчої. "Ми ведемо роботу з різними партнерами, щоб посилити нашу ППО і загалом у країні, і в Одеському регіоні. У трикутнику Україна – Румунія – Молдова ми здатні створити дуже потужну основу для розвитку не лише наших країн та народів, але й усієї нашої Європи. Вже скоро запрацює "зерновий коридор" з України через Молдову в Румунію. І це взірець того, як багато ми можемо зробити разом, що матиме значення не лише для нас, а й для Європи та світу загалом", - заявив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що румунські моряки зняли відео, як росіяни атакували "шахедами" порти "Рені" та "Ізмаїл", що розташовані на кордоні Одеської області.

  • Вас може зацікавити:

НАТО, ти спиш? Російські "шахеди" вибухнули в Румунії під час атаки на Одещину

Спалені дерева і шматки металу на землі: в Румунії показали місце падіння російського "шахеда", відео

Падіння "шахедів" в Румунії: влада країни визнала факт