RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Німеччина готує для України новий великий пакет озброєння: що до нього увійде

На даний час Німеччина готує для допомоги Україні зимовий пакет, який має створити "захисний щит" з огляду на плани Москви використовувати холод як зброю проти цивільного населення, продовжуючи наносити удари по енергетичній інфраструктурі.

Про це повідомляє Укрінформ.

Як заявив під час відкриття у Берліні 6-го Німецько-українського економічного форуму канцлер ФРН Олаф Шольц, пакет "зимової допомоги" оцінюється в 1,4 млрд євро та, серед іншого, включає системи ППО Patriot, Iris-T6, Gepard тощо.

Читайте: Від С-300 до NASAMS: які ППО будуть захищати Україну взимку, інфографіка

Він повідомив, що з початку війни цивільна та військова допомога з боку Берліну сягнула 24 млрд євро, наголосивши, що за цим показником Німеччина є другим після США партнером.

Глава уряду нагадав, що минулого тижня було також схвалено пакет підтримки енергосистеми обсягом 80 млн євро.

Шольц відзначив, що Україна, попри війну, змогла забезпечити роботу економіки, та назвав очікувані цифри економічного зростання обнадійливими. За словами канцлера, не випадково, що активними в Україні є майже 2 тисячі німецьких компаній.

"Той, хто інвестує в Україну зараз, інвестує в майбутнього члена ЄС", - підкреслив канцлер та пообіцяв, що ФРН супроводжуватиме Україну на шляху реформ до членства в Євросоюзі.

Канцлер також закликав німецькі компанії працевлаштовувати та інтегрувати українців, адже багато хто з майже 1 млн біженців мають гарну освіту та є працьовитими.

Шольц також підкреслив, що російський президент Володимир Путін помилявся, коли думав, що зможе швидко завоювати Україну та тоді, коли вважав, що партнери Києві втомляться від підтримки.

"Ми підтримуватимемо Україну так довго, як буде треба. Разом з партнерами по ЄС, по G7 та багатьох інших країн ми не сумніваємося в нашій згуртованості та рішучості… Україна може покластися на Німеччину", - запевнив німецький політик.

Нагадаємо, що Україна візьме в оренду системи ППО для посилення захисту країни у зимовий період.

  • Вас може зацікавити:

Німеччина надасть Україні 200 млн євро: на що підуть кошти

ЗРК Gepard, БПЛА і не тільки: Німеччина передала Україні нову партію допомоги

Німеччина передала Україні нову партію допомоги: що увійшло в пакет