RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Лаврову в ОБСЄ влаштували демарш: відео і всі подробиці

На зустрічі Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ, яка проходить в Північній Македонії, очільники зовнішньополітичного відомства різних країн влаштували демарш Сергію Лаврову, покинувши залу під час його спічу.

Про це інформує видання The Guardian.

Читайте: "Поважаємо цілісність України, але..." : Лавров зробив чергову цинічну заяву

Під час свого виступу Лавров виголошував традиційні російські наративи, звинувативши країни НАТО та Євросоюзу, що вони нібито "своїми руками зруйнували військово-політичний вимір ОБСЄ".

Також він згадав про санкції, які були введенні проти Росії за її агресію проти України. "США та Європа ввели проти Росії тисячі санкцій і поставили хрест на широкій практичній кооперації між Сходом та Заходом", - заявив глава МЗС РФ.

У свою чергу міністр закордонних справ Данії Ларс Льокке Расмуссен назвав зауваження російського міністра оманливими, підкресливши, що "ми не погодимося на спробу Росії розділити Європу на сфери впливу".

"Дії Росії є порушенням заснованого на правилах міжнародного порядку, а спроби Росії звинуватити інших у власному виборі є прозорими", - заявив Расмуссен та висловив своє розчарування в Москві.

Також деякі високопосадовці покинули засідання ОБСЄ на час, поки виступав Лавров. Зокрема, бойкотував міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський. Окрім того, через присутність Лаврова не з'явився на захід міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, головний дипломат Європейського союзу Жозеп Боррель, глави МЗС Естонії, Латвії та Литви, а також державний секретар США Ентоні Блінкен, який повідомив, що з Лавровим не зустрічатиметься.

Нагадаємо, що під час виступу міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова на конференції "Діалог Райсіна" в Індії, його підняли на сміх.

Читайте також:

Лаврова не пустили на саміт у Польщу: як відреагував Кремль

Росія - країна-ізгой: на саміті G20 не буде спільного фото світових лідерів

Лавров зробив в ООН зухвалу заяву про ядерний удар по Україні