RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

США виділили Україні пакет військової допомоги на $175 млн

Адміністрація президента США Джо Байдена оголосила про додаткову допомогу Україні у розмірі 175 млн. доларів

Про це повідомили у Білому домі.

Читайте: Ленд-ліз, спроба №2: в США придумали, як обійти спротив республіканців

"Цей пакет... передбачає надання зброї та техніки на суму до 175 мільйонів доларів США за раніше запланованого скорочення. Можливості, надані в сьогоднішньому пакеті, включають боєприпаси протиповітряної оборони, додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем, артилерійські боєприпаси, високошвидкісні протирадіаційні ракети, протитанкові ракети, боєприпаси для стрілецької зброї, підривні боєприпаси для подолання перешкод, обладнання для захисту критично важливих об'єктів інфраструктури, запасні частини, допоміжне обладнання, послуги, навчання та транспорт", - йдеться у заяві Державного секретаря США Ентоні Блінкена.

У Держдепі відзначили, що поки Росія не припинить війну, Сполученим Штатам важливо продовжувати керувати коаліцією, яку побудували з понад 50 країнами, що твердо підтримують Україну.

"Якщо Конгрес не схвалить запит президента на додаткове фінансування національної безпеки, це буде один із останніх пакетів допомоги у сфері безпеки, який ми можемо надати Україні. Допомога Україні в захисті від російської агресії та забезпеченні її майбутнього сприяє інтересам нашої національної безпеки та сприяє глобальній стабільності в усьому світі, і нам потрібно, щоб Конгрес діяв негайно", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, президент Джо Байден переконаний, що відмова від надання допомоги Україні, яка бореться з російською агресією, є абсолютною помилкою та загрозою безпеці США.

  • Вас зацікавить:

В Сенат внесли законопроєкт на $111 мільярдів з допомогою Україні, але є "але"

Конгрес готовий допомагати Україні, але є одне "але": Байдену висунули ультиматум

Грошей немає, час збігає: Білий дім направив Конгресу термінове попередження щодо України