RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Гарантій немає: в Білому домі приголомшили заявою про допомогу Україні

У Сполучених Штатах попередили Україну про те, що мають можливість надавати фінансову допомогу лише кілька тижнів. Гарантій щодо майбутніх постачань нема.

Про це повідомив координатор Ради нацбезпеки США при Білому домі Джон Кірбі на брифінгу.

Читайте також: Конгрес готовий допомагати Україні, але є одне "але": Байдену висунули ультиматум

Кірбі зауважив, що українські лідери перебували на конференції Пентагону з питань оборонної промисловості, щоб переконатися, чи буде механізм для підтримки здорової оборонно-промислової бази і довгострокової допомоги з безпеки.

За його словами, в Адміністрації президента США глибоко занепокоєні тим, що обсяг фінансування ЗСУ в галузі безпеки скоро вичерпається.

"Ми знаємо, що там (у Конгресі, - Апостроф) є сильна двопартійна підтримка. Просто є невелика кількість республіканців, які хочуть тримати всіх у заручниках через доволі екстремальну прикордонну політику, щодо якої президент висловився, що ми готові вести перемовини сумлінно, він вірить, що має бути змінена імміграційна політика, а також зміни ресурсів, і він готовий вести цю розмову", - додав Кірбі.

Також на запитання про гарантії надання військових поставок він відповів, що в Адміністрації не можуть пообіцяти, адже все це вирішується в Конгресі.

Як відомо, Сенат США заблокував винесення на голосування проєкту закону щодо додаткового фінансування військової допомоги для України.

Нагадаємо, раніше президент США Джо Байден назвав провал голосування "політичним шантажем" та розкритикував представників Республіканської партії США. Він заявив, що у нинішній ситуації "ставки дуже високі".

  • Вас також може зацікавити:

Україна не отримає бомби GLSDB цього року: у США назвали нову дату

Грошей немає, час збігає: Білий дім направив Конгресу термінове попередження щодо України

Ленд-ліз, спроба №2: у США вигадали, як обійти опір республіканців