RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Орбан проти вступу України в ЄС: що кажуть угорські громади Закарпаття

Угорські громади Закарпаття закликають голову Європейської ради Шарля Мішеля та прем'єра Угорщини Віктора Орбана підтримати старт перемовин щодо вступу України в ЄС.

Про це йдеться у відповідному зверненні до високопосадовців, пише "Європейська правда".

Читайте також: Жодних переговорів: Орбан зробив антиукраїнську заяву про членство в ЄС

У зверненні лідери угорських громад попросили підтримати рішення про відкриття переговорів, запланованого на середину грудня поточного року, наголосивши, що Україна за останній рік мала суттєвий прогрес у виконанні рекомендацій Єврокомісії щодо забезпечення прав нацменшин.

"Ми, представники угорської національної спільноти Закарпаття, звертаємося до Вас з великою надією та проханням щодо підтримки рішення щодо відкриття переговорів про членство України в Європейському Союзі, запланованого на 14-15 грудня 2023 року", - зазначається у тексті звернення.

Зокрема, згадали про новий законопроєкт, ухвалений парламентом України, який істотно відображає інтереси нацменшин і користується повною підтримкою, додали вони.

З-поміж інших, звернення підписав очільник Берегівської міської тергромади, голова Берегівської райради, керівник Демократичної спілки угорців України, голова "Фундації україно-угорського регіонального розвитку молоді".

Як відомо, прем'єр Угорщини Віктор Орбан блокує переговори про вступ України до Євросоюзу, зокрема, через бажання підіграти Кремлю.

Також ми писали, що у Європейському Союзі можуть перенести ухвалення рішення про старт переговорів Україною щодо вступу, запланованого на кінець 2023 року.

  • Вас також може зацікавити:

Орбану загрожують заблокувати європейські перспективи України: які претензії висувають

ЄС виділив майже млрд євро Угорщини: куди підуть гроші

Орбан цинічно висловився про війну в Україні: що сказав прем'єр Угорщини