RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

24 червня

Всі новини

Україна отримає все для перемоги: польський політик дав обнадійливий прогноз щодо війни

У 2024 році ситуація переходить на зовсім інший рівень, коли буде побудована система союзів, і за цим й відповідних політичних, військових та економічних рішень, якими Київ отримає усе для перемоги над Москвою.

Таку думку на телеканалі "Еспресо" висловив польський політик та громадський діяч Мирослав Чех.

"Україні справді будуть надані всі засоби, щоб Україна перемогла Росію", - зазначив він, додавши, що наша країна настільки зміцнила власні сили, що могла б вистояти сто років, якщо комусь спаде на думку атакувати її.

Читайте: "У Росії немає шансів": Швеція зможе наростити випуск боєприпасів для України

Він також зазначив, що партнери України, серед яких Нідерланди, Данія та Норвегія готові вже сьогодні передати їй винищувачі F-16, але у Польщі немає інфраструктури для їх обслуговування.

"Те саме й з "Леопардами". "Леопарди" передали, і міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус сказав, що у 2024 році Німеччина підготує 10 тисяч українських солдатів і передасть 80 "Леопардів". Проблема в тому, де їх ремонтувати та де запчастини. Може це здаватися абсурдом, але насправді Європа після завершення "холодної війни" роззброїлася", - пояснив ситуацію Мирослав Чех.

Утім, за його словами, ситуація у нинішньому році переходить на зовсім інший рівень й вимальовується абсолютно інша конфігурація, оскільки система держав та їхні збройні сили разом із військово-промисловим комплексом вже працюють.

Нагадаємо, що раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що на 2024 рік європейські союзники України запланували "недостатньо" військової допомоги для боротьби з російською агресією.

  • Вас може зацікавити:

Україна змушена економити ракети для ППО: в Білому домі зробили тривожну заяву

Дрони-розвідники, БТРи та багато іншого: повний список нового пакета допомоги Україні від Німеччини

В США шукають спосіб передати Україні військові технології, щоб ЗСУ вийшли з "позиційної" війни