RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Байден піде на радикальний крок, якщо Конгрес не проголосує за допомогу Україні: заява Білого дому

Президент США Джо Байден відмовляється підписати ініційований республіканцями в Палаті представників законопроєкт про допомогу Ізраїлю без урахування потреб України.

Про це заявили у Білому домі у понеділок, 6 лютого, інформує CNN.

"Адміністрація витратила місяці на роботу з двопартійною групою сенаторів, щоб досягти угоди про національну безпеку, яка забезпечує безпеку кордону та забезпечує підтримку народу України та Ізраїлю, а також надаючи вкрай необхідну гуманітарну допомогу цивільним особам, які постраждали від конфліктів у всьому світі", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Білому домі виступили проти законопроекту Конгресу без допомоги Україні

За його словами, безпека Ізраїлю має бути священною, а не політичною грою. Натомість запропонований законопроєкт щодо надання допомоги Ізраїлю без підтримки України є ще одним цинічним політичним маневром.

“Адміністрація наполегливо закликає обидві палати Конгресу відхилити цей політичний трюк і натомість швидко направити на стіл президента двопартійний Закон про надзвичайні національні заходи безпеки на додаток до асигнувань”, - заявило Адміністративно-бюджетне управління Білого дому.

Законопроєкт, висунутий спікером Палати представників Майком Джонсоном минулого тижня, з’явився на тлі законопроєкту Сенату вартістю 118,2 мільярда доларів, який надає президенту повноваження значно обмежити нелегальний перетин мігрантів на південному кордоні, а також надає мільярди доларів Ізраїлю та Україні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Дональд Трамп переміг на президентських праймеріз Республіканської партії в Нью-Гемпширі Ніккі Гейлі.

  • Вас також може зацікавити:

Конгрес готовий допомагати Україні, але є одне "але": Байдену висунули ультиматум

Грошей немає, час збігає: Білий дім направив Конгресу термінове попередження щодо України

У США загрожують суддям, які зняли Трампа з виборів: ФБР почало розслідування