RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Найвища загроза світовій безпеці за 40 років": в США обговорили протистояння "вісі зла"

У Пентагоні заявили про те, що загроза безпеці у світі зараз найвища за останні 40 років.

Про це 21 березня заявив адмірал ВМС Джон Аквіліно представникам Комітету Палати представників у справах збройних сил під час слухань, присвячених розгляду військової позиції США в Індійсько-Тихоокеанському регіоні.

Читайте також: Сенат США схвалив бюджет 1,2 трлн доларів: далі справа за Байденом

Військове керівництво США попередило, що нова коаліція Росії, Ірану та Північної Кореї має намір розширитися до світової війни.

"Я описав ситуацію з безпекою як найістотнішу за мої 40 років у військовій формі, яка зачіпає співпрацю КНДР з Росією... Співпраця двох авторитарних країн змінює наше бачення безпеки. Я занепокоєний цим, і це стає більш суттєвим через підтримку КНДР Росії балістичними ракетами та іншими засобами ураження. Я вважаю, що це направлено проти Альянсу, США та партнерів... Ми вже майже повернулися до осі зла, якщо включити Іран в цей список", - зазначив він.

Аквіліно наголосив, що світ ще не зіштовхувався з подібною загрозою з часів Другої світової війни.

Високопосадовці оборонного відомства США заявили законодавцям, що надсилання Україні необхідних боєприпасів та іншої військової підтримки допомагає стримати Китай від використання його зростаючої військової могутності в Тихому океані, в тому числі проти Тайваню.

Елі Ретнер, помічник міністра оборони з питань безпеки Індійсько-Тихоокеанського регіону, закликав законодавців Палати представників розглянути та прийняти додатковий законопроект про безпеку на суму 95 мільярдів доларів, який зокрема передбачає фінансування на час війни для України.

"Я вважаю, що дуже важливо підкреслити..., як підтримка України допоможе посилити стримування в Індійсько-Тихоокеанському регіоні", - сказав він.


Раніше ми писали, що Сполучені Штати передадуть Естонії на користь України майже 500 тисяч доларів конфіскованих російських активів.

  • Вас також може зацікавит:

Країна НАТО надасть 21 млн доларів на відбудову Миколаєва

Якщо Штати не дадуть гроші, у нас залишиться два варіанти - нардеп Юлія Клименко

Україна отримала від Канади велику суму: на що підуть гроші