RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Італія передасть Україні новий пакет допомоги з системою ППО SAMP/T

Систему протиповітряної оборони SAMP/T, про які також раніше Україна домовлялася з США, зможе передати Італія – уряд на чолі Джорджією Мелоні може затвердити пакет допомоги, куди увійде одна система ППО, ще до саміту "Групи семи".

Про це повідомляє La Repubblica.

Читайте також: Україна отримує американську зброю: військовий експерт назвав головні проблеми і задачі

Зауважується, що уряд Італії на чолі Джорджією Мелоні вирішив затвердити дев’ятий пакет військової допомоги Україні – схвалити допомогу можуть ще до саміту "Групи семи" в Апулії, що має відбутися 13 червня.

Додається, що до пакета допомоги увійде система протиповітряної оборони SAMP/T. Загалом відомо, що Італії стоїть 5 таких систем. Передати вирішили систему протиповітряної оборони SAMP/T, яку раніше, яку Італія раніше позичала Словаччині. Частина із систем, що залишилися, будуть застосовані для захисту місця проведення саміту G7.

Окрім системи ППО в пакет також увійдуть артилерійські боєприпаси.

Стосовно підтримки такого пакета – відомо, що проти виступає ультраправа партія "Ліга" Маттео Сальвіні. Проте є можливість, що пакет набере достатню кількість голосів з підтримкою.

Варто наголосити, що SAMP/T – це наземний зенітний ракетний комплекс, що був розроблений європейським консорціумом Eurosam. Ця система призначена для протиповітряної оборони середнього і великого радіуса дії і здатна вражати різноманітні повітряні цілі, включаючи літаки, безпілотні літальні апарати, крилаті та балістичні ракети. Система використовує ракети Aster 30, які мають великий радіус дії для перехоплення цілей.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Києві з таємним візитом побував глава МЗС Британії.

  • Вас також може зацікавити:

Греція може передати Україні систему Patriot, але є умова

США передадуть Україні зброю на 6 млрд доларів: що увійде у великий пакет допомоги

Латвія передасть Україні новий пакет допомоги: що до нього ввійде