RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Країна НАТО передала ракети до Patriot Україні

Іспанія разом із іншими західними союзниками передала Україні військову допомогу у вигляді ракет до зенітно-ракетних комплексів Patriot.

Про це розповіли у Міністерстві оборони Іспанії, інформує видання El Mundo.

Читайте також: Коли Україна зможе розпочати новий контрнаступ: у Байдена зробили заяву

Як зазначила глава іспанського Міноборони Маргарита Роблес під час заходу з відвідування казарм Санхеніс і військового шпиталю в Сарагосі, українці вже отримали ракети.

Водночас, очільниця оборонного відомства Іспанії не уточнила їх кількість.

Вона засудила використання РФ касетних бомб проти мирних жителів, наголосивши на важливості надання Збройним силам України ракет до систем протиповітряної оборони.

"Україна захищає свою цілісність, захищає людські життя, ці ракети необхідні для протиповітряної оборони, і повинно бути дуже чітко зрозуміло, що вони призначені для України, щоб захистити себе від нападів, яких вона зазнає від Росії", – повідомила міністр.

Роблес додала, що Іспанія надалі буде підтримувати українців та об’єднуватиме зусилля із країнами-союзниками по Євросоюзу та НАТО.

Наприкінці квітня видання El Pais повідомляло, що Іспанія передасть ЗСУ ракети до Patriot, незважаючи на тиск з боку НАТО і Євросоюзу передати саме системи ППО.

Згодом глава оборонного відомства Іспанії підтвердила наміри Мадриду здійснити внесок у протиповітряну оборону України, передавши ЗСУ ракети до Patriot.

Нагадаємо, найбільший німецький виробник зброї Rheinmetall готовий передати Силам оборони України партію новітніх далекобійних снарядів.

  • Вас також може зацікавити:

Дрони MQ-9 Reaper очолюють список озброєнь, які цікавлять Україну: у чому їх особливість

США запровадили нові санкції проти РФ та країн, які допомагають їй виробляти зброю

Україна отримує американську зброю: військовий експерт назвав головні проблеми і задачі