RU  UA  EN

Пʼятниця, 31 травня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

31 травня

Всі новини

Чеська ініціатива: Павел назвав термін передачі Україні першої партії снарядів

ЗСУ отримають першу партію снарядів в межах чеської ініціативи з пошуку боєприпасів для України у червні.

Про це повідомив президент Чехії Петр Павел.

Читайте також: Коли Україна зможе розпочати новий контрнаступ: у Байдена зробили заяву

"Я і наш прем'єр-міністр Петр Фіала припускаємо, що перша партія з майже 180 000 одиниць боєприпасів буде доставлена в червні, а подальші контракти будуть укладені на п’яти-шестизначну кількість снарядів", - сказав Павел.

Однією з причин затримки стала, за його словами, конкуренція, яка виникла через те, що багато сторін знали про зусилля Чехії з термінового пошуку снарядів. Партнерам України довелося відкрито говорити про цю ініціативу, аби залучити до цих зусиль якомога більше країн, пояснив Павел, але таким чином вони також "розкрили свої карти" — і цим скористалася Росія.

Президент Чехії визнав, що Росія набагато сильніша за Україну, і, попри підтримку Заходу, наближається момент, коли людські ресурси ЗСУ і підтримка серед українського населення дедалі більше обмежуватимуть зусилля України.

"У цій ситуації — і я вже давно про це говорю — важливо всіляко підтримувати Україну, щоб вона могла дати зрозуміти російському агресору, що немає сенсу продовжувати війну, що Росія не досягне жодних подальших військових успіхів. Тому що доки у Росії є хоч якась надія на успіх, у неї немає жодних підстав вести мирні переговори", — переконаний чеський президент.

Нагадаємо, найбільший німецький виробник зброї Rheinmetall готовий передати Силам оборони України партію новітніх далекобійних снарядів.

  • Вас також може зацікавити:

Дрони MQ-9 Reaper очолюють список озброєнь, які цікавлять Україну: у чому їх особливість

США запровадили нові санкції проти РФ та країн, які допомагають їй виробляти зброю

Україна отримує американську зброю: військовий експерт назвав головні проблеми і задачі