RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

Всі новини

Латвія передасть медобладнання на суму понад 340 тис. євро

Міністерство охорони здоров’я Латвії передасть українським лікарням 80 одиниць медичного обладнання та приладів – загальна сума допомоги від країни становитиме понад 340 тисяч євро.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Міністерства охорони здоров'я Латвії.

Зауважується, що МОЗ Латвії передасть Чернігівській обласній дитячій лікарні десятки апаратів штучної вентиляції легенів та моніторів життєво важливих показників пацієнта – відповідний проєкт розпорядження "Про безоплатну передачу в державну власність України рухомого майна" Уряд країни схвалив у вівторок, 25 червня.

На офіційному сайті згадується наступне: "Оцінивши запити на допомогу, МОЗ у співпраці зі Службою екстреної медичної допомоги, Національною службою здоров'я та великими лікарнями визначило наявні ресурси та можливості допомогти лікарням і медичному персоналу в їхній повсякденній роботі. Було виявлено, що промисловість може забезпечити лікарні апаратами штучної вентиляції легенів та моніторами життєво важливих показників пацієнта, які є необхідними для надання медичних послуг, на запит Чернігівської обласної військової адміністрації".

З огляду на відповідний запит уряд Латвії вирішив передати кілька десятків апаратів штучної вентиляції легенів та іншу техніку зокрема Чернігівській обласній дитячій лікарні:

"Міністерство охорони здоров'я передасть Чернігівській обласній дитячій лікарні, яка зараз працює в безпрецедентних умовах війни, кілька десятків апаратів штучної вентиляції легенів та моніторів життєво важливих показників пацієнта, які будуть розподілені між іншими медичними закладами країни за потребою".

Загалом до України доставлять 80 одиниць медичного обладнання та приладів. За транспортування медичного обладнання на Чернігівщину відповідатиме фонд "Підприємці заради миру".

МОЗ Латвії також повідомляє, що в Україну доставлять медобладнання, яке передадуть українським лікарням від:

  • ТОВ "Регіональна лікарня Північного Курземе",
  • ТОВ "Лікарня Мадона",
  • ТОВ "Клініка Цесіс",
  • ТОВ "Лікарня Бауска".

Передачу здійснять у відповідь на запити про допомогу з боку України.

"Необхідне обладнання також отримає дитяча лікарня Державного підприємства "Центр психіатрії та наркології"", – додається у повідомленні від МОЗ країни.

Видання Delfi, посилаючись на головне латвійське інформаційне агентство Латвії LETA, додає, що загальна сума медобладнання для України становитиме приблизно 343 308 євро.

Раніше ми також писали, що у Латвії посилять вимоги до проживання в країні для громадян Росії.