RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

Всі новини

Посол США в КНР: Китай, попри заяви про нейтралітет, фактично на боці Росії

Посол Сполучених Штатів у КНР Ніколас Бернс вважає, що Китай, попри свої заяви про нейтралітет, фактично став на бік Росії.

Про це пише Sky News.

Він зауважив наступне: попри свої заяви про нейтралітет Китай продовжує надавати Москві низку технологій, підтримуючи міцні торговельні зв'язки з Росією протягом усього часу.

"Ми вважаємо великою помилкою дозволяти китайським компаніям тисячами відправляти стільки компонентів, технологічних складових, мікропроцесорів (і) нітроцелюлози в Росію для посилення і зміцнення оборонної промислової бази Російської Федерації для цієї жорстокої війни", – сказав він, виступаючи в китайському фінансовому центрі Шанхаю.

За його словами, "російське вторгнення, яке триває вже третій рік, стало "екзистенційною кризою" в Європі". А з огляду на постійну підтримку РФ КНР "не є нейтральною, а фактично стала на бік Росії у цій війні".

Читайте також, як президент Польщі Анджей Дуда з офіційним візитом до Китаю планував обговорити питання економіки та безпеки, зокрема питання війни в Україні.