RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

Всі новини

Столтенберг: НАТО вітатиме рішення Південної Кореї надати Україні летальну допомогу

НАТО вітатиме рішення Південної Кореї про можливість передачі Україні летального озброєння, наголошуючи, що допомога Україні, яка захищає себе, має законний характер.

Про це в інтерв’ю для Yonhap розповів генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Yonhap передає слова Столтенберга щодо того, що НАТО "вітатиме "будь-яку серйозну підтримку" з боку Південної Кореї для допомоги Україні в боротьбі проти Росії, зазначивши, що такі питання, як північнокорейські загрози і війна в Україні, показують, що забезпечення безпеки не пов'язане з регіоном".

Генсек НАТО залишив наступний коментар:

"Ми не повинні проводити якусь моральну еквівалентність між підтримкою Північної Кореї Росії і потенційною підтримкою України з боку Південної Кореї, тому що це військова агресія"

За його словами, підтримка України, яка веде оборону, є законною: "Росія порушила закон, напала на сусіда, тому підтримка незаконної війни Росії є незаконною. Підтримка України, яка захищається, є законною. Це закріплено в Статуті ООН… Будь-яка спроба прирівняти підтримку Росії до підтримки України є абсолютно неправильною".

Така теза генсека НАТО пролунала на тлі того, як Південна Корея, за повідомленнями Yonhap, "сигналізувала про можливість надання зброї Києву після того, як Росія і Північна Корея підписали новий договір про взаємну військову допомогу в разі, якщо одна з них зазнає збройного нападу".

"Я вітаю будь-яку підтримку, будь-яку серйозну підтримку України. Південна Корея має передову оборонну промисловість... У вас є велика кількість боєприпасів і все, що потрібно Україні, але, звичайно, це справа Південної Кореї - приймати ці рішення", - сказав Столтенберг.

Читайте також в "Апостроф" про те, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив: російська пропаганда, яка поширює брехливі тези щодо причин агресії проти України, виявилася безсилою в країнах Альянсу.