RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

Всі новини

Зеленський: Україна з партнерами має підготувати план завершення війни за підсумками Саміту миру

За підсумками Саміту миру в Швейцарії Україна разом зі своїми партнерами протягом кількох місяців має підготувати план дій для завершення війни – він має бути готовим до другого Саміту миру.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час спільної конференції з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем.

Президент України зауважив:

"У нас є дуже зрозумілий шлях, як це зробити. І ми пропонували всім лідерам приїхати на перший саміт. Було дуже важко зібрати таку велику кількість країн із різних континентів. Тепер ми повинні зробити наступні кроки. Наступні кроки — це спланувати і мати детальний план детальних кроків по кожній кризі, яку ця війна путіна принесла на нашу землю".

Зеленський наголосив на тому, що план завершення війни в Україні має бути покладений на стіл до другого Саміту миру, адже Україна не має багато часу, а війна не має тривати роками: "Ми маємо підготувати цей план та покласти його на стіл протягом місяців".

"У нас не так багато часу, тому що у нас багато поранених і загиблих на полі бою і серед цивільного населення. Тому ми не хочемо, щоб ця війна тривала роками. Тому ми хочемо підготувати цей спільний план і покласти його на стіл до Другого мирного саміту", — прокоментував президент.

Раніше ми також повідомляли, що Європейський Союз та Україна підписали угоду про гарантії безпеки.