RU  UA  EN

Субота, 6 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Політика

Новини

Журналісти дізнались про можливість виходу Байдена з президентських перегонів

Американський президент Джо Байден вперше допустив неможливість "врятувати себе на виборах". Це може трапитися, якщо так і не переконає громадськість у готовності працювати новий термін після невдалих дебатів зі своїм суперником Дональдом Трампом.

Про це пише видання The New York Times, посилаючись на джерело.

Як зазначається, такою думкою він поділився зі своїм союзником. При цьому Байден заглиблений у боротьбу за переобрання, та усвідомлює, що від наступних виступів у святкові для Сполучених Штатів дні буде залежати його рейтинг у громадськості та успіх виборчої гонки. Серед виступів - заплановане на 5 липня інтерв’ю з Джорджем Стефанопулосом з ABC News, а також передвиборчі поїздки у Пенсильванію та Вісконсин.

"Він знає, що якщо у нього буде ще два таких заходи до кінця вихідних, ми будемо в іншому місці", – повідомило джерело, натякаючи на провальний виступ на дебатах.

Як повідомляє видання, ця розмова є першим свідченням того, що чинний американський лідер серйозно замислився над тим, чи здатен оговтатися після невдалого виступу на дебатах в Атланті.

За даними опитування CBS News, після дебатів експрезидент Трамп випереджає Байдена з результатом 50% проти 48% по країні, а у ключових штатах, які, як правило, визначають долю виборів, 51% проти 48% - відповідно.

Водночас, деякі союзники Байдена наголосили, що він бореться за своє політичне життя і в основному розглядає цей момент як шанс повернутися з небуття, що робив неодноразово. Проте усвідомлює, що йому складно переконати громадськість у тому, що його виступ на дебатах був аномалією.

Раніше ми писали, що віцепрезидентка Камала Харріс є найкращою альтернативою для заміни президента США Джо Байдена у разі, якщо він відмовиться від передвиборчої боротьби.