RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Політика

Новини

5 липня

Всі новини

Пентагон чітко побачив «майбутнє України в НАТО»

Речник Пентагону генерал Пет Райдер заявив, що США чітко бачать майбутнє України в НАТО. Наразі триває розбудова “мосту” для вступу України до Альянсу.

Про це Райдер повідомив під час брифінгу.

На запитання, чи вважає речник Пентагону, що Україні варто дозволити доєднатись до НАТО, Райдер відповів наступним чином:

"Я думаю, ви чули, як міністр Остін та інші говорили, що майбутнє України в НАТО. Це буде рішення альянсу НАТО, тобто 32 країн. Зараз ми намагаємося побудувати міст для вступу України в НАТО, розвиваємо українські оборонні можливості… щоб створити оперативну сумісність на той день, коли вони стануть членами НАТО".

Крім того, коли журналіст уточнив, чи США підтримають лідерів НАТО, якщо ті вирішать прийняти Україну до Альянсу на саміті наступного тижня, Райдер вказав, що не хоче прогнозувати ймовірні рішення. Проте чітко підкреслив наступне: "...ми бачимо, що майбутнє України в НАТО".

Раніше ми також повідомляли, що США незабаром оголосять про передачу Україні озброєння вартістю 2,3 млрд доларів у рамках чергового пакету військової допомоги.