RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

6 жовтня

5 жовтня

Всі новини

Зеленський "забракував" Орбана

Президент України Володимир Зеленський не вірить, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан може стати посередником у мирному врегулюванні відносин між Україною та Росією.

Про це він заявив під час пресконференція з Дональдом Туском.

Зеленський зауважив, що не знав про плани Віктора Орбана відвідати Москву відразу після візиту до Києва.

"Що стосується прем’єр-міністра Орбана. Він був у Києві, після цього полетів у Москву, я не знав про те, що він летить у Москву, це його незалежний вибір", – сказав президент.

Відповідаючи на питання про те, чи може Віктор Орбан бути посередником між Україною та Росією, Президент сказав, що посередниками можуть бути "тільки серйозні сильні союзи, весь світ може змусити Росію зупинити цю війну".

"Це не про посередництво. Це про можливості. У тебе має бути економіка, яка впливає на Росію, або Росія і Путін залежать від цього. Або у тебе дуже потужна армія, яку боїться Путін, яка сильніша, ніж російська. Чи багато таких країн у світі? Небагато. Я думаю, що Сполучені Штати Америки така країна, я думаю, Китай така країна, і я думаю Євросоюз – не якась одна країна ЄС, ні, а весь Євросоюз – це дійсно може бути така посередницька місія", – сказав Володимир Зеленський.

Також Президент додав, що диктатор РФ не поважає тих, хто слабкий, і навіть якщо він зустрічається з тією чи іншою державою, це не значить, що він хоче закінчити війну.