RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Для боротьби на рівних з РФ Україна потребує 128 винищувачів F-16

Президент України Володимир Зеленський назвав кількість винищувачів, які потребують українські повітряні сили, щоб на рівних протистояти росіянам в небі. Вважає, що отримати паритет допоможуть 128 літаків F-16.

Про це президент України повідомив під час інтерв’ю в Інституті Рональда Рейгана у США.

На його думку, обіцяна кількість винищувачів, які мають передати партнери, кардинально не вплине на ситуацію на фронті:

"Проблема з F-16 полягає в кількості та датах їхнього прибуття. Росія щодня використовує три сотні літаків в операціях проти України. У нас уже є домовленості на поставки винищувачів від союзників. Але навіть якщо буде 50 – це ніщо".

Він зауважив, що з огляду на те, що російська армія для війни в Україні щодня залучає 300 літаків, Україна потребує хоча б 128 винищувачів, щоб дорівнятись у потужностях в небі:

"У них ‒ 300 бортів, а нам треба 128. Ці цифри є у наших союзників. Тому до моменту, поки у нас не буде цієї кількості літаків, ми не зможемо мати з ними паритет у небі".

Раніше "Апостроф" також писав, що міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс анонсував передачу 18 літаків-винищувачів F-16 у навчальний центр у Румунії, де на них проходитимуть тренування українські пілоти.