RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

США розмістять далекобійну зброю в Німеччині

Сполучені Штати з 2026 року почнуть розгортати засоби далекобійних ударних систем у Німеччині в рамках планування тривалого розміщення у майбутньому.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

Як зазначаються, про це йдеться у спільній заяві після дискусій перед самітом НАТО урядів Сполучених Штатів і Німеччини.

"У 2026 році Сполучені Штати почнуть епізодичне розгортання засобів ведення вогню на великій відстані своєї багатопрофільної оперативної групи в Німеччині в рамках планування тривалого розміщення цих засобів у майбутньому", - сказано у заяві.

Очікується, що в рамках повного розгортання далекобійних ударних систем буде встановлено зенітні ракети SM-6, крилаті ракети Tomahawk і гіперзвукову зброю, що характеризується суттєво більшим радіусом дії порівняно з нинішніми наземними вогневими засобами в Європі.

"Використання цих передових можливостей продемонструє відданість Сполучених Штатів НАТО та їхній внесок у європейське інтегроване стримування", - наголошується у повідомленні.

Раніше ми писали, що США та НАТО не хочуть провокувати диктатора РФ. Тому ймовірно, Польща не буде збивати російські ракети над Україною.