RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

20 вересня

Всі новини

Україна може бити Storm Shadow по території РФ - британський прем'єр

Прем'єр-міністр Великобританії Кір Стармер заявив, що Україна може використовувати британські ракети Storm Shadow для завдання ударів по військових цілях у Росії.

Про це пише bloomberg, зазначаючи, що таким чином він підтвердив, що продовжить політику попереднього уряду Великобританії щодо використання зброї великої дальності у російсько-українській війні.

За словами Стармера, ракети повинні «очевидно використовуватися відповідно до міжнародного гуманітарного права, як і слід було очікувати».

"Але Україна сама вирішує, як її розгортати для цих оборонних цілей", - сказав він.

Нагадаємо, Україна заявила, що їй необхідно завдавати ударів по військових цілях всередині Росії, щоб захистити себе та відбити російські атаки, і дебати щодо цього питання між її союзниками є одним із головних питань, які обговорюватимуться на саміті НАТО. Деякі європейські країни, такі як Велика Британія, висловили підтримку позиції України, але уряд США досі опирався зняттю всіх обмежень на використання Києвом своєї зброї. Адміністрація Байдена каже, що не дозволила українцям наносити удари вглиб Росії, вважаючи це червоною лінією, щоб запобігти ескалації з Москвою.