RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

«Лавров боягузливо ховав очі»: промова американки в ООН вразила постпреда України

Промова американки в ООН вразила постпреда України Сергія Кислицю.

Відповідний пост опублікував він у соцмережі.

«І тому, міністре Лавров, я б хотіла подивитися вам у очі, але ви дивитесь у свій телефон. І сказати, що ми не заспокоїмося, поки Пол Вілан і Еван Гершкович не повернуться додому, і Росія припинить цю варварську практику утримання людей раз і назавжди», — заявила постпред США в ООН Лінда Томас-Грінфілд.

На цю промову емоційно та із захватом відреагував постпред України в ООН Сергій Кислиця.

«Сильно, як ніколи! Дякую, пані посолка! Думаю, Лавров боягузливо ховав очі протягом усього виступу США», — написав він.

Пол Вілан, бізнесмен і колишній морський піхотинець, який також має громадянство Ірландії, Великобританії та Канади, у грудні 2018 року був затриманий у московському готелі за звинуваченням у шпигунстві, яке Вілан відкидає. Його засудили у РФ до 16 років ув’язнення в червні 2020 року. 29 листопада він зазнав нападу з боку іншого ув’язненого в російській колонії, де відбуває покарання.

32-річного американського журналіста Евана Гершковича затримала ФСБ Росії за звинуваченням у шпигунстві 29 березня цього року року в Єкатеринбурзі, а наступного дня суд у Москві відправив його під арешт. Гершкович категорично заперечує свою провину і чекає суду в СІЗО.