RU  UA  EN

Неділя, 25 серпня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Політика

Новини

25 серпня

24 серпня

Всі новини

Лубінець заявив про знищення Росією ідентичності українських дітей

Росія створила усі умови для знищення ідентичності українських дітей.

Про це йдеться у доповіді омбудсмена Дмитра Лубінця «ПЕРЕОПИЛЕНІ. Системна російська політика знищення української ідентичності дітей» для міжнародних партнерів, представників дипломатичного корпусу, медіа та громадськості.

Омбудсмен каже, що під приводом «оздоровлення» й «лікування» росіяни примусово вивозять наших дітей, піддаючи мілітаризації та перевихованню. Ціль таких дії – повністю знищити українську ідентичність у наших дітях.

Доповідь побудована на досвіді дітей, які пережили депортацію та примусове переміщення, які піддавалися мілітаризації, перевихованню та примусовому впливу.

Лубінець розповів про жахливий випадок викрадення росіянами 10-місячної Маргарити Прокопенко, яка перебувала у дитячому будинку в Херсоні під час окупації, та Іллі Ващенка. Маргариту “всиновили” та змінили їй ім’я. Доля хлопчика наразі невідома.

Український омбудсмен піл час свого виступу звернувся до міжнародних партнерів і закликав їх докладати більше зусиль у межах Міжнародної коаліції країн за повернення українських дітей.

«Сподіваюся, що цей документ із зафіксованими деталями, допоможе визнавати дії РФ як воєнний злочин з ознаками геноциду. Ми потребуємо відновлення справедливості!», – зазначив Дмитро Лубінець.