RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

18 вересня

Всі новини

«Всі попередні заяви Ванса можна ігнорувати»: у РНБО прокоментували ворожого до України партнера Трампа

В РНБО припускають, що заяви кандидата у віцепрезиденти США сенатора від штату Огайо Джеймса Девіда Ванса, якого висунув кандидат у президенти США Дональд Трамп, можна проігнорувати. Пояснюють це тим, що Ванс неодноразово змінював свої погляди та позиції.

Таку думку висловив керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України Андрій Коваленко.

Він нагадав, що Дональда Трампа офіційно висунули кандидатом у президенти від Республіканської партії, а він своєю чергою обрав віцепрезидентом сенатора від штату Огайо Джеймса Девіда Ванса. Щодо цього Коваленко припускає:

"Вибір Трампа є поганою новиною для росії. Віцепрезидент буде виконувати волю президента, а що саме Трамп планує щодо рф - невідомо, але це точно не прийняття російських "хотілок"".

На його думку, всі попередні заяви Ванса можна проігнорувати, адже він не один раз вже змінював свої погляди та позиції: "... і буде діяти відповідно до потреб американського "глибинного державного апарату"".

В РНБО припускають: "Російська влада мовчить про рішення в США, що впливатимуть на росію. Це означає, що вони не знають, що сказати, оскільки для них ці новини погані".

Крім того, Коваленко додає, що США активно залучає молодь до найвищих щаблів влади, тоді як у рф всі важелі влади залишаються в руках російського диктатора володимира путіна та його давніх, старих соратників.

"Як і в 2016 році, міф про Трампа як зручного для рф кандидата руйнується у москві. Бо від самого початку - це дурня. У США зараз немає зручних для рф кандидатів", – підсумовує керівник Центру протидії дезінформації.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" вже писав, що кандидат у президенти США Дональд Трамп висунув кандидатом у віцепрезиденти США сенатора від штату Огайо Джеймса Девіда Ванса.